IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2018, 12:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Devrim şehidimiz Kubilay’ı anıyoruz




İzmir Menemen’de 23 Aralık 1930’da gerici ayaklanma çıktı. Eli kanlı cumhuriyet düşmanlarının isyanını bastırmak için görevlendirilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçiler Hasan ve Şevki Bey vahşice şehit edildi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Cumhuriyeti ve devrimlerini korumak için canlarını feda eden Kubilay ve iki arkadaşı, şehit edilişlerinin 88. yılında düzenlenen törenlerle anıldı.
Yıldıztepe'deki şehitlikte düzenlenen anma töreninin ardından Menemen İZBAN İstasyonu önünden başlayan yürüyüş, Yıldıztepe'de son buldu.
Yürüyüşe, Türkiye Gençlik Birliği İzmir İl Örgütü de katıldı. Anma etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu' bu yıl 12'nci kez düzenlendi. 10 kilometrelik koşu, Çanakkale asfaltından başlayarak Menemen'deki Şehit Asteğmen Kubilay Anıtı önünde sona erdi.


Kubilay Şehitliği’nde, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen anma töreninde, anıta çelenk bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.
İstiklal Marşı’nın okunması sırasında tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.


Topçu Yüzbaşı Özhan Oktay, törende yaptığı konuşmada, şehit Kubilay’ın isminin “vatanseverlik” anlamına geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Şehit Kubilay, kalbi vatan sevgisi ile dolu bir idealistin millet ve Cumhuriyet değerleriyle bayraklaşan vatan toprakları uğruna canını seve seve feda etmesinin en güzel örneğidir. Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusunlar. Onların bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini koruyan cumhuriyet gençliği görevi başındadır.”


Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak da şehit Kubilay ve arkadaşlarının kahramanlıklarının tarihe altın harflerle yazıldığını ifade ederek, “Yüce milletimiz mukaddes vatanımızın bekası için gözünü kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacaktır.” dedi.
Anma programı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu’nda dereceye girenlere kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.
Şehit Kubilay’ın ailesi adına Mustafa Kubilay, Orgeneral Recep ve Kocaoğlu’nun katıldığı törenin ardından, şehitlik ziyareti yapılarak, mezarlara karanfil bırakıldı. Burada Menemen İlçe Müftüsü Mehmet Seven dua etti. Tören sonrası Menemen İZBAN İstasyonu önünde toplanan bir grup “Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü” gerçekleştirdi.
Ellerinde Türk bayraklarıyla Kubilay Şehitliği’nin bulunduğu Yıldıztepe mevkisine yürüyen grup, şehitliğe karanfil koydu.


kaynak: sözcü

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çanakkale izmir, kubilay, türkiye, Şehit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Binali Yıldırım: 161 şehidimiz var Seth Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2016 13:04
İdris Naim Şahin 3 şehidimiz var PassioN Haber Arşivi 1 24 Nisan 2012 21:43
Dünya Basınında 15 şehidimiz BLaCK_and_WHiTe Haber Arşivi 0 22 Ekim 2007 00:08