IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Temmuz 2019, 00:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Temmuz 17 : Dövme Günü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kalbinizi çeken ve zihni canlandıran bir hikayeyi derinize kalıcı olarak işlemek için bir yöntem var. Dövmeler kim olduğumuza, neler yaptığımıza, nasıl olduğumuza ve bazen nereye gideceğimize dair bir çok hikaye anlatır. Dünyanın dört bir yanındaki kültürlerde önemli roller üstlendiler ve modern çağımızda gelişen anlamlara sahip olmaya devam ettiler. Dövme Günü, cilt sanatının toplumdaki sürekli gelişen yerini hatırlamak için her sene 17 Temmuz günü kutlanıyor.

Dövme, insan derisi üzerine yapılan işaret ve desenlere verilen genel isimdir.

Dövme Gününün tarihi dövme kadar eskidir, örnek olarak mumyalanmış ette korunmuş tarih öncesi zamanlara ait dövmelere rastlanır. Dövmeler, arkeoloji yoluyla dövme yapıldığına dair net bir şekilde görüldüğü gibi, keşfettiğimiz en eski fiziksel deri kanıtlarından bile daha yaşlı olması mümkündür.

Mısır'da kadınlar dövme için birincil tuvaldi ve hayal edebileceğiniz her amaçla kullanılıyorlardı. Din ve statü göstergelerinden veya ceza olarak ve hatta iyileşme sürecine yardımcı olmak için. Çin'de dövmeler büyük ölçüde barbarlık pratiği olarak düzenlenmiş ve sıklıkla halk kahramanları ve suçlularla ilişkilendirilmiştir; erkekler, mahkemede suçlu olduğuna karar verilince yüzlerine kanji alfabesindeki harf olan “suçlu” ibaresi dövülürdü.

Londra'daki British Museum'da sergilenen iki mumyaya yeni bir kızılötesi yöntemle inceleme yapıldı. Bu mumyaların derisinde 5000 yıllık çeşitli figürlerin resmedildiği dövmeler olduğu görüldü. Bu Afrika'da dövme uygulamasının bilinenden yaklaşık bin yıl kadar önceye dayandığını gösteriyor.

Ben deneyimlerimin bir brandasıyım, hikayem çizgilerle ve gölgelerle kazınmış, ve kollarımı, bacaklarımı, omuzlarımı ve karnımı okuyabilirsiniz. ~ Kat Von D
Modern dünyada, dövmenin hikayesi, aynı şekilde çeşitli ve farklıdır. İnsanlar dövme ile büyüleniyor ve her yıl onları daha çok insan yaptırıyor. Ancak işyerleri sizin dövmelerinizi kabul etmeyebilir. Bu yüzden dövmeleri çok belirgin ve görünüt olmayan yerlere yaptırmanızı tercih edebilmektedirler.

Dövme Günü, dövmeler ve dövmenin eski ve saygın tarihi hakkında farkındalık yaratır ve dünyanın onlar için sahip olduğu görüşünü değiştirmeye çalışır.

Dövmeler vücuda büyük bir görsel şölen verir. Bu şatafatlı durumun yan etkileri de vardır doğal olarak. Aşırıya kaçılmış bir dövme bazen itici olabilir. Ya da güzel yapılmamış bir motif. Ya da yıllar önce yaptırdığınız bir dövme motifi ile artık barışık olmayabilirsiniz. Bu durumlarda yapılacak olan tek bir şey vardır; dövmeyi sildirmek. Fakat maalesef bu da öyle kolay ve meşakkatsiz bir yol da değil. Profesyonel destek almak için bir dermatolog ile görüşmenizi öneririz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nasıl Kutlanır
Dövme Günü'nü kutlamanın en iyi yollarından biri, bir dövme yaptırmak olabilir ! Hiç dövme yaptırmayı düşündün mü ve bu dövme ne olabilir?

Zaten bir tane var mı ve daha fazlasını mı istiyorsun? Bir dövme modeli seçmek ve karar vermek için bu gün güzel bir fırsat olabilir.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ozel gun, ozel gunler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
7 Temmuz, Dünya Değişim Günü YaRen Özel Günler 2 07 Temmuz 2019 06:27
2 Temmuz: Dünya UFO Günü vioLeta Özel Günler 7 04 Temmuz 2019 14:57
Dövme yaptırmak günah mı? 3 büyük din dövme için ne diyor? AsHaBe Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 6 20 Ekim 2013 18:26
Dövme Yaptırmak Günah mı?.. (Dövme ve İslam) Sevda Genel İslami Konular 4 21 Temmuz 2012 13:20