IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2019, 00:43   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ağustos 21 : Şair Günü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Şiir, düz kelime anlamı ile yazılabildiği gibi imgeler ile de kelimelerden farklı anlamlar oluşturmak için dilin ses estetiği veya ses sembolizmi ve ölçü gibi estetik ve ritmik özelliklerini de kullanabilir. Şiirin tarihi, Sümerlerin Gılgamış Destanı'na kadar uzanır.

Şair Günü, her yıl 21 Ağustos günü kutlanıyor. Çocuk kitaplığımızda bir sürü şiirle, muhtemelen Türkçe ders kitaplarında karşılaşırdık. Tabii ki, çok fazla hayal gücünüz varsa, bazılarınız bunu kendiniz yazabilirdi. Şairin Şiir Günü, şair ve şiirlerini takdir edecek şekilde kutlanıyor. Günün kutlaması, şiir tarihine bir özveri biçimi olarak başladı ve aynı zamanda, kalite şiirlerini dünyaya getirmek için olağanüstü çalışmalar yapan şairleri onurlandırdı.

Şiir öncelikle bi rahatlama biçimidir. İçinizden geçen herşeyi yazabilirsiniz.

Şâir, şiir yazan kişi anlamındadır. Şâir kelimesi Arapça'dan gelmektedir. Anlamı ise doğaüstü güçlere sahip, meczûp, kâhin şeklindedir.

“Her kalp, başka bir kalp geri fısıldayana kadar eksik olan bir şarkı söyler. Şarkı söylemek isteyenler daima bir şarkı bulurlar. Bir sevgili dokunuşunda, herkes bir şair olur. ”- Platon

Şairin Gününün tarihi ve kökeni anonimdir. Şair, şiir yazan kişidir ve kendilerini Şair olarak tanımlayabilirler veya başkaları kendilerini böyle tarif ederler. Bir şair sadece bir şiir yazarı olabilir ya da sanatlarını izleyiciye sunabilir. Şiir, dilin estetik ve ritmik özelliklerini kullanan bir edebiyat biçimidir. Ses sembolizmini, görünür anlamı yerine veya onun yerine anlamlarını ortaya çıkaran imgeleri içerir. Bir şair tarafından yazılan şiir, kelimenin tam anlamını vermekten ziyade, anlamlarını derinlemesine ortaya çıkarmada onun fikirlerini tam anlamıyla ifade eden bir iletişim biçimidir. Şairler, antik çağlardan yaşamışlar ve her dilde şiirlerini yazmışlardır. Yazdıkları şiirler yaşadıkları farklı kültürlere ve zaman dilimlerine göre önemli ölçüde değişmektedir.



Tarih öncesi zamanların şairleri genellikle iyi eğitim görmüş insanlardır. Diğerleri ise büyük ölçüde kendi kendini eğitmiş insanlardı. Antik dönemdeki şiir, Aristo'nun Poetikası gibi retorik, drama, şarkı ve komedi konuşma pratikleri üzerine odaklanmıştır.

Her uygarlık ve dil sırasında, şairler edebi tarih boyunca değişmiş olan farklı üsluplar kullandılar, böylece yazdıkları edebiyat kadar çeşitli şairlerin tarihine de neden oldular.

Nasıl Kutlanır
Kalemi al ve bugün kalbinden gelenleri yaz!

Ya da internette gezinmenin ve çeşitli şairlerin yazdığı en iyi şiirleri bulmanın birçok yolu var. İnternette çok sayıda güzel şiir bulabilirsiniz. Bunları okuyabilirsiniz.

Turgut Uyar, Edip Cansever, Cahit Zarifoğlu, Can Yücel, Yahya Kemal Beyatlı, Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Ataol Behramoğlu, Ahmed Arif, Attila İlhan, Cahit Sıtkı Tarancı, Özdemir Asaf, Haydar Ergülen, Sezai Karakoç, Gülten Akın, Orhan Veli, Metin Eloğlu gibi birçok meşhur şairimiz vardır. Bunların şiirlerini okuyarak bu günü geçirebilirsiniz.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ozel gun, ozel gunler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
19 Ağustos: Uluslararası Orangutanlar Günü vioLeta Özel Günler 1 19 Ağustos 2019 12:03
18 Ağustos: Kötü Şiir Günü vioLeta Özel Günler 1 18 Ağustos 2019 00:10
13 Ağustos: Dünya Solaklar Günü vioLeta Özel Günler 2 13 Ağustos 2019 20:21
12 Ağustos: Dünya Fil Günü vioLeta Özel Günler 2 12 Ağustos 2019 09:41
10 Ağustos: Dünya Aslanlar Günü vioLeta Özel Günler 0 10 Ağustos 2019 08:53