IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2019, 17:12   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
30 Kasım: Bilgisayar Güvenliği Günü




30 Kasım: Bilgisayar Güvenliği Günü




Günümüzde akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar gibi elektronik cihazlar günlük hayatımızın önemli bir bileşenini oluşturuyor. İletişim her zamankinden daha kolay ve verimli hale gelirken, bu teknolojik ilerlemeler gizlilik ve güvenlik konusunda yeni endişeler getirdi. Çevrimiçi verilerinizi güvende ve güvenli bir şekilde tutmaya adanmış bir tatil bile var - buna uygun bir şekilde Bilgisayar Güvenliği Günü denir.

Bilgisayar Güvenlik Günü 1988'de, bilgisayarların yaygın hale geldiği, evlerde her yerde bulunsalar bile başladığı zaman başladı. 1980'ler, özellikle iş ve hükümet alanlarında bilgisayar kullanımının artmasını değil, internetin de ilk aşamalarında olduğunu gördü. Korsanlık ve virüsler, modern bilişimin ilk günlerinden beri neredeyse etrafta dolaşırken, gelişen ve giderek daha sofistike teknolojiler daha fazla uygulama görmeye başladı ve bu nedenle bilgisayarların bankalara girmesiyle daha fazla verinin risk altında olması nedeniyle daha fazla güvenlik riski doğdu. devlet daireleri ve işletmeler. Bilgisayarlarda ve sunucularda depolanan daha önemli veriler, bilgisayar korsanları için daha değerli bilgiler anlamına geliyordu ve bu, daha yüksek güvenlik ihlali vakaları anlamına geliyordu. Dolayısıyla, çevrimiçi güvenlik on yılın sonunda önemli bir sorun haline geldi ve bilgisayar güvenliği konusunda farkındalık yaratmak için Bilgisayar Güvenliği Günü oluşturuldu.


Bir strateji üst ve küçük harfleri sembollerle karıştırmaktır, çünkü bu tahmin etmek daha da zorlaşabilir ve aynı zamanda şifre kırılması zor olabilir - ve parolalar daha uzun süre zorlukta artar. Şaşırtıcı bir şekilde, herkesin bunu yapmayı düşüneceği görülmüyor, çünkü “123456” ve “şifre”, yıllardır en popüler iki şifredir. Ayrıca, sahip olduğunuz her çevrimiçi hesap için aynı şifreyi tekrar tekrar kullanmayın. Bu, birisi hesaplarınızdan birine girmeyi başarırsa, tüm hesaplarınıza erişebilir. Kötü bir fikir. Bu yüzden güçlü şifreler oluşturun, bunları geri dönüştürmeyin ve düzenli olarak güncelleyin.

Bilgisayar Bilinci Günü'nü kutlamak için yapabileceğiniz bir diğer şey, tüm casus yazılım ve kötü amaçlı yazılım koruma yazılımlarınızı güncellemektir. Kapsamlı taramalarla takip edin ve sonuç olarak daha güvenli bir bilgisayar veya cihazınız olmalıdır. Bilgisayarların bu tür bir korumaya ihtiyaç duyduğunun farkında olabilirsiniz, ancak tabletler ve akıllı telefonlar gibi diğer cihazlarınızın da kötü amaçlı yazılım ve casus yazılımlara karşı savunmasız olduklarını da unutmayın. Bu nedenle, onları güvende tutmak için gerekli önlemleri alın. Ve hala güncel Windows XP veya Vista'yı çalıştıran bir bilgisayarınız varsa, bunun sizin için büyük güvenlik açıkları oluşturduğunun farkında olmalısınız. Yani işletim sisteminizi veya cihazınızı yükseltin. Daha çağdaş işletim sistemlerine sahip olanlarımız için, güvenli kalmak için düzenli güvenlik güncellemelerini yüklemek hala önemlidir.


Bilgisayar Güvenlik Gününü, tüm dosyalarınızı şifreleyerek ve yedekleyerek de gözlemleyebilirsiniz. Cihazınız, tüm dosyalarınızı şifrelemeyi (bu, genellikle ayarlar arasında bulunur) size vermelidir ve sonra harici bir sabit sürücü veya USB sürücüsü gibi fiziksel bir cihaz ya da çevrimiçi bulut depolama seçenekleri. Bunların birçoğu şifrelenmiş depolama olanağı sunarken Google’ın Drive’ı muhtemelen en çok tanınan alan olmasına rağmen, bu alandaki tek oyuncudan çok uzak. Ve bulut depolama seçeneklerinin çoğu belirli bir sınıra kadar ücretsizdir.

Bu yüzden, Bilgisayar Güvenliği Gününü hatırlayın ve çevrimiçi güvenlik ve güvenlik önemli şeyler olduğu için bunu yapabilirsiniz. Ama belki de bir Luddite'sin ve bilgisayarlarla ve akıllı telefonlarla hiç bir şekilde etkileşimde bulunmayın - o zaman bu makaleye nasıl rastladınız? Bir bilgisayarı veya başka bir aygıtı kullanıyorsunuz. Ama güvenli mi?

30 Kasım Bilgisayar Güvenlik Günüdür. Resmi olmayan tatil insanları, bilgisayarlarını ve kişisel bilgilerini korumaya teşvik ediyor.

Bilinen ilk bilgisayar virüsüne Creeper Virüsü denildi mi? Virüs, Gelişmiş Araştırma Projeleri Ajansı Ağını veya bugünkü İnternetin öncüsü olan ARPANET'i etkiledi.



Nasıl Kutlanır
Bilgisayar Güvenliği gününü kutlamanın en açık yolu, bilgisayarınızın, cihazlarınızın ve buluttaki verilerinizin güvenli olmasını sağlamaya odaklanmak olacaktır. Çevrimiçi güvenliğiniz için yapılması gereken çok önemli bir şey, güçlü şifreleriniz olması ve bunları düzenli olarak güncellemenizdir; çünkü bu, kişisel verilerinizin yanlış ellere düşme olasılığını azaltır. Eğer güçlü şifrelerle gelme konusunda iyi bir insan değilseniz (ve dürüst olalım, bazılarımız değil), o zaman rastgele şifreler üretmek için seçebileceğiniz bir dizi şifre yöneticisi vardır. onları hatırlamak zorunda değilsin.


Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
30 kasım, bilgisayar, günü, güvenliği, özel gunler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü - 10 Kasım 193♾ 🙏 🖤 L_ Özel Günler 20 10 Kasım 2019 14:17
28 Nisan: Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü vioLeta Özel Günler 0 28 Nisan 2019 10:01
Bilgisayar Ağ Sistemleri Güvenliği CeSaRCripS Ağ, Network ve Networking 2 31 Temmuz 2013 20:36
Kişisel Bilgisayar Güvenliği hitman Güvenlik Açıkları 1 01 Mart 2006 07:06
..::Bilgisayar Güvenliği::.. hitman Güvenlik Açıkları 16 01 Mart 2006 06:23