IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2014, 19:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Parfüm Hakkında Sorular ve Cevaplar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Birbirinden çekici aromatik notalardan oluşan büyüleyici kokular hakkında kendinizi geliştirmeye var mısınız?

Bir parfümü satın almadan önce kalıcı olup olmadığını ya da insanların bu kokuyu beğenip beğenmeyeceğini nasıl anlayabilirim?

Elbette parfümerilerde size birçok parfümü deneme şansı sunuyorlar ancak bu parfümleri evde de deneme şansına sahipsiniz. Satış danışmalarından isteyebileceğiniz tester kokular ile aklınızda tüm soru işaretlerini giderebilirsiniz. Hemen hemen tüm parfümeriler sizden ücret talep etmeden tester doldurma işlemini gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra son zamanlarda oldukça rağbet gören internet sitelerinde özel tester paketler satılıyor. Örneğin Vanilya Club sitesinde Marc Jacobs’un Dot’ından Kenzo Madly’e kadar eski ve yeni birbirinden değişik onlarca parfüm seçeneği bulunuyor. Aralarından merak edip denemek istediğiniz dört ya da beş parfümü seçerek kendi parfüm sepetinizi yaratmak da size kalmış. Ayrıca daha sonra da en beğendiğiniz kokuyu siteden indirimli olarak sipariş edebilirsiniz.

Son zamanlar piyasada üzerinde doğal yazan parfümler bulunuyor. Bu parfümlerin diğerlerinden farkı nedir?

Bitki ve çiçeklerin doğal yağlarını çıkartma işlemi oldukça masraflı ve güç olduğundan dolayı bazı parfüm üreticileri aynı etkiye sahip sentetik temel yağlar kullanıyorlar. Doğal parfümlerde ise sentetik yerine tamamen doğal yağlar kullanılıyor. Yapılan bazı bilimsel araştırmalar ise sentetik temel yağların hormonel dengesizliğe yol açtığını gösteriyor. Sağlımıza zarar veren dış etmenler de her geçen gün arttığı için bu sentetik yağlardan yapılmış parfümün zararlı etkisini algılamak oldukça zor oluyor. Ayrıca hangi içeriğin sizin için daha faydalı olduğunu da bulmanın herhangi bir yolu bulunmuyor maalesef. Alerjik etkilerin ise doğal parfümlerde bile ortaya çıkabileceğini söyleyen uzmanlar parfüm almadan önce muhakkak test etmeniz gerektiğini söylüyor.

Eau de Parfüm ve Eau de Toilette gibi değişik parfüm çeşitleri var. Bu isimlerin anlamı nedir?

Bugün kullandığımız parfüm ismi Fransızca “parfume” kelimesinden geliyor ve Fransızca da kokunun saf ve pahalı hali anlamına geliyor. Bunun yanı sıra içeriğinde bulunan temel yağ ile parfüm bileşim oranı ise karışımın yüzde 20 veya 30’unu oluşturuyor. Bu neden koku yoğun ve uzun zaman etkili oluyor.

Eau de Parfum
Yüzde 18 ile 16 arasında bir yoğunluğa sahipler. Normal parfümle aynı süre kalıcı olmasına rağmen daha uygun fiyatlı…

Eau de Toilette
Çoğunlukla sprey halinde oluyor ve yoğunlaşma oranı yüzde 15 ile 12 arasında değişiyor. Ayrıca daha hafif bir kokuya sahip olduğu için diğerlerine oranla daha özgürce kullanma şansına sahip olabiliyorsunuz.

Cologne
Yüzde 8 ile 6 arasında değişen bir yoğunluğa sahip bu form
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
parfüm çeşitleri arasında en hafif olanı… Çok kuvvetli bir etki yaratacak korkusu olmadan gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ancak cologne parfümlerin kalıcılığı ve etkisi oldukça kısa zaman sürdüğü için gün içerisinde mutlaka yenilemeniz gerekiyor.

Bir parfümün kokusu kullanan kişiye bağlı olarak neden değişiyor?

Her bireyin cildi hormonlar ve beslenme tarzının etkisiyle kendine özgü bir kokuya sahip… Parfüm kullandığınız zaman ise onun kokusu cildinizle birleşip yepyeni bir koku meydana geliyor. Bu sebeple en yakın arkadaşınızın parfümünü çok beğenip
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
almaya gitmeden önce kesinlikle kendi cildinizde test etmeyi unutmayın.

Artık farklı bir parfüm kullanmak istiyorum. Satın alırken nelere dikkat etmeliyim?

Birçok farklı seçenek arasından seçim yapmak hem biraz zor ve kafa karıştırıcı hem de yorucu olabilir. Bu sebeple önerilerimize göz atmanızda fayda var.

İyi bilin!
Parfümeriye gitmeden önce mutlaka parfümler üzerine bilgi sahibi olmaya çalışın. İnternette birçok güzellik blog’u bulunuyor ve bu blog’lar sayesinde parfüm içerikleri hakkında detaylı bilgiye erişebilirsiniz. Güzellik sitelerindeki yazılarda dergilere göre daha fazla ve ayrıntılı bilgi bulunuyor. Ve bu bilgilerin alt kısmında da kullanıcıların parfüm hakkında yorumları yer alıyor. Bu sayede parfüm raflarına baktığınızda aslında hangisinin ne olduğunu önceden biliyor oluyorsunuz.

Kişisel tercihlerinize dikkat edin!
Hoşlandığınız kokulardan emin olun ve bu kokular üzerine odaklanın. Eğer gül kokusundan hoşlanıyorsanız çiçeksi; taze meyve kokularından hoşlanıyorsanız kahve ve paçuli gibi baharatımsı notalara sahip parfümlere odaklanın.

Alternatifleri daraltın!
İlk olarak parfümü kendi üzerinizde değil parfümerilerde bulunan kartonlarda denemelisiniz. Ayrıca bir defada altıdan fazla parfüm denememelisiniz. Çünkü aksi takdirde burnunuz farklı kokuları ayırt etmemeye başlıyor. Alternatiflerinizi daralttıktan sonra parfümleri cildinizin farklı bölgelerinde denemelisiniz. El bilekleri ve dirsek içleri parfüm testi için en uygun bölgeler…

Telaşa gerek yok!
Eğer bir parfümü ilk defa deniyorsanız satın almakta acele etmemelisiniz. Çünkü bir parfümün temel kokusu üç aşamada kendini belli eder. Sıktığınız anda kokladığınız üst nota on dakika sonra etkisini kaybeder. Bu neden sıktıktan 60 saniye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
beş dakika ve bir saat sonra yeniden koklayın.

Resmi yerlerde ne tarz parfümler kullanmak gerekiyor?

Kalıcılık ile konsantre oranı en düşük olan cologne çeşitlerine yönelmelisiniz. Dikkatleri üzerinize toplamamak için ise parfümü kıyafetle kapattığınız bölgelere uygulamayı denemelisiniz. Kumaşlar cildiniz üzerinde bariyer görevi görerek parfümünüzün etrafa yayılmasını engelliyor. Harris
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Atalier Cologne ve Jo Malone gibi haute couture parfüm markalarında bizlerle buluşan neroli
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
vanilya ya da gül aromalı kolonyalara yönelebilirsiniz.

Sevgilime hediye bir parfüm almak istiyorum. Önerebileceğiniz bir erkek parfümü var mı?

Eğer erkek arkadaşınıza parfüm hediye etmek istiyorsanız öncesinde bir ön araştırma yapmanızda fayda var. Erkek arkadaşınızın daha önce hangi tarzda parfümleri kullandığını öğrenip parfümeri gittiğinizde bunu oradaki satış danışmanına söylemenizde fayda var. Eğer sevgilinizle beraber alışverişe gidecekseniz; sevdiği notalar arasından seçim yapmalı ve sona kalan 2 tanesini onun bileklerinde test etmelisiniz. Yaz mevsiminde daha hafif ve limonsu kokulara yönelirken; kış mevsiminde ise odunsu kokuları tercih edebilirsiniz. Ayrıca birlikte çok fazla zaman geçiren çiftlerden biriyseniz sizin de sevgilinizin kullanacağı parfümü bileklerinizde test etmenizde fayda var.

Parfümlerin son kullanma tarihi bulunuyor mu?

Oldukça eski zamanlardan kalma parfümlerin bugün satılmamasının elbette ki bir açıklaması var. Sıcak hava
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ışık ve oksijen kokuların değişmesine ya da bozulmasına neden oluyor. Parfümlerinizin ömrünü uzatmak adına sizde buzdolabı gibi serin ortamlarda muhafaza etmelisiniz.


Ayrıca parfümün gün boyu aynı etkisini göstermesini sağlamak da sizin elinizde… Parfümünüzü sıkmadan önce aynı serideki vücut nemlendiricini ya da vücut yıkama jelini kullanarak kokunun kalıcılığını arttırabilirsiniz.

Alıntı.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cevaplar, hakkında, parfüm, sorular, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uykusuzluk Hakkında Sorular ve Cevaplar Zen Ruh Sağlığı 0 30 Ocak 2013 16:07
Programlama sorular ve cevaplar aSi C ve C++ 0 18 Şubat 2012 23:44