IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 11 Nisan 2010, 12:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DONDURMALI PROFiTERÖLLÜ PASTA





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 adet kakaolu hazır pandispanya (iki parça)
Keki islatmak için:
1 su bardağı sıcak su
Ver çorba kaşığı neskafe ve tozşeker
Profiterol için: Üç buçuk çay bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
Bir buçuk su bardağı un
1 tutam tuz
4 adet yumurta
400 gram vanilyali dondurma

Kremasi için:
5-6 çorba kaşığı su
1 su bardağı damla çikolata
1 tatli kaşığı tereyağı


TARİFİ
:
Profiterolü hazırlamak için, su ve margarini bir tencerede kaynatın. Topaklanmasını önlemek için sürekli ve hızlı bir sekilde karıştırarak unu üzerine ilave edin. Tuzunu ekleyin. Iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Daha sonra yumurtalari hamura tek tek ilave edip mikserle karıştırın. Hazırladığınız hamurdan bir kaşık yardımı ile minik parçalar alıp, yağlanmış tepsiye yerleştırin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika boyunca fırının kapağını hiç açmadan pişirin. Bu sürenin sonunda ısıyı 160 dereceye getirin ve fırının kapağını ara ara açıp havalandırarak 30 dakika daha pişirin. Profiterolleri fırından alın. Pandispanyanin her iki parçasını da şekerli neskafe ile ıslatın. Krema için su, damla çikolata ve tereyagini bir kaba alarak benmari usulü eritin. Pisirdiginiz profiterolleri hafifçe keserek içlerine dondurma
koyun. Pandispanyanin alt kismini servis tabağına yerleştirip üzerine dondurmali profiterolleri döseyin. Pandispanyanin ikinci parçasini üstüne kapatin. Kalan profiterolleri pastanin üstüne yerlestirin. Hazirladiğıniz çikolata sosu pastanin üzerine gezdirip servis yapın.

Asçinin notu: Pastayi hazirlama sirasinda profiterollerin içindeki dondurma erimeye baslarsa, bir süre buzdolabinda tuttuktan sonra servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
dondurmali, pasta, profiterÖllÜ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çikolatalı Islak Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri Sarya Pastalar 0 25 Eylül 2020 11:30
Elmalı, Çikolatalı Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri Sarya Pastalar 0 25 Eylül 2020 11:29
Kütük pasta tarifi: Kütük pasta nasıl yapılır? Bal Pastalar 0 27 Ocak 2020 21:49
Dondurmali pasta Sır Pastalar 0 11 Nisan 2010 13:14
KÖk pasta Sır Pastalar 0 11 Nisan 2010 12:54