![]() |
Yaban Mersinli Tart Yaban Mersinli Tart Malzemeler, Tart Hamuru için, Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım paket margarin 1 adet yumurta sarısı 1,5 su bardağı un Üzeri için, 1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini 1 tatlı kaşığı tarçın 1 kutu süt kreması Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 su bardağı su Hazırlanışı, Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın. Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin. Derin bir tavaya yaban mersini, pudra şekeri, su, portakal kabuğu rendesi ve tarçını alıp bir taşım kaynatın. Krema, süt, yumurtaları ilave edip iyice karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar oişirin. Hazırladığınız sos ılındıktan sonra tartlara pay edin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Yaban mersinli tart 100 gr. yumuşak tereyağı 90 gr. şeker 1 paket şekerli vanilin 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı 150 gr. un Nohut 250 gr. yaban mersini kompostosu 200 gr. taze veya donmuş kırmızı yaban mersini 1 tatlı kaşığı tarçın 250 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 40 mi.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğu rendesi 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Pudra şekeri Tuz Tereyağı, 40 gr. şeker, şekerli vanilin ve bir tutam tuzu mikserin hamur karıştırma ucu ile düşük devirde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısını ve 20 ml. suyu ekleyin, karışıma yedirin. Son olarak unu ilave edin, mikserle düşük devirde karıştırın. Hamuru kısa bir süre ellerinizle yoğurun, folyoya sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru hafif unlu tezgahta 32x32 cm. büyüklüğünde açın. Yağlanmış 30 cm. uzunluğundaki kare veya 32 cm. çapındaki yuvarlak tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını 2 cm. yüksekliğine getirip düzeltin, içini çatalla birçok kere delin. Üstüne fırın kağıdı serip,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la kaplayın. 190°C'de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin. Kompostoyu, yaban mersinini, tarçını, tencerede bir taşım kaynatın. Kremayı, 50 gr. şekeri,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğunu ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Hamuru fırından çıkarın, kağıt ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları alın. Kremanın arasından meyveler görünecek şekilde komposto ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımını üstüne yayın. Tartı aynı ısıda 15-20 dakika daha pişirin. Kalıbın içinde tamamıyla soğuduktan sonra pudra şekeri serpin. |
Cevap: Yaban Mersinli Tart Konular Birleştirilmiştir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk