IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Ekim 2010, 05:13   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaban Mersinli Tart




Yaban Mersinli Tart
Malzemeler,
Tart Hamuru için,
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı un
Üzeri için,
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kutu süt kreması
Yarım su bardağı süt
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı su
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Derin bir tavaya yaban mersini, pudra şekeri, su, portakal kabuğu rendesi ve tarçını alıp bir taşım
kaynatın.
Krema, süt, yumurtaları ilave edip iyice karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar oişirin.
Hazırladığınız sos ılındıktan sonra tartlara pay edin.
180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Ilındıktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Ocak 2011, 17:31   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaban mersinli tart




100 gr. yumuşak tereyağı
90 gr. şeker
1 paket şekerli vanilin
1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı
150 gr. un
Nohut
250 gr. yaban mersini kompostosu
200 gr. taze veya donmuş kırmızı yaban mersini
1 tatlı kaşığı tarçın
250 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
40 mi.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğu rendesi
2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Pudra şekeri
Tuz
Tereyağı, 40 gr. şeker, şekerli vanilin ve bir tutam tuzu mikserin hamur karıştırma ucu ile düşük devirde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısını ve 20 ml. suyu ekleyin, karışıma yedirin. Son olarak unu ilave edin, mikserle düşük devirde karıştırın. Hamuru kısa bir süre ellerinizle yoğurun, folyoya sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru hafif unlu tezgahta 32x32 cm. büyüklüğünde açın. Yağlanmış 30 cm. uzunluğundaki kare veya 32 cm. çapındaki yuvarlak tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını 2 cm. yüksekliğine getirip düzeltin, içini çatalla birçok kere delin. Üstüne fırın kağıdı serip,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la kaplayın. 190°C'de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin.
Kompostoyu, yaban mersinini, tarçını, tencerede bir taşım kaynatın. Kremayı, 50 gr. şekeri,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğunu ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Hamuru fırından çıkarın, kağıt ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları alın. Kremanın arasından meyveler görünecek şekilde komposto ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımını üstüne yayın. Tartı aynı ısıda 15-20 dakika daha pişirin. Kalıbın içinde tamamıyla soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Haziran 2013, 19:47   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yaban Mersinli Tart




Konular Birleştirilmiştir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
hazırlanısı, mersinli, noktalar, pişirimi, püf, tart, yaban, yapılışı, önerlileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaban Mersinli Scone Seyra Kek Tarifleri 0 09 Eylül 2014 20:18
Yaban Mersinli Smoothie Zen İçkiler İçecekler 0 21 Haziran 2013 12:06
Yaban Mersinli Bisküvi Zen Hamur İşleri 0 12 Haziran 2013 16:25
Yaban mersinli pasta Violent Pastalar 0 04 Haziran 2013 19:50
Yaban mersinli sos Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:30