IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 30 Ekim 2012, 21:14   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muzlu Rulo Pasta (2 tarif)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 4 Çorba kaşığı Toz Şeker (Hamuru İçin)
  • 4 Adet Yumurta Akı (Hamuru İçin)
  • 4 Adet Yumurta Sarısı (Hamuru İçin)
  • 4 Çorba kaşığı Un (Hamuru İçin)
  • 1 Paket Kabartma Tozu (Hamuru İçin)
  • 1 Litre Süt (Krema İçin)
  • 3 Çorba kaşığı Un (Krema İçin)
  • 5 Çorba kaşığı Toz Şeker (Krema İçin)
  • 2 Adet Yumurta (Krema İçin)
  • 2 Adet Muz (Krema İçin)
  • Yeteri kadar Hindistan Cevizi (Krema İçin)
Yapılışı:
Kekin Hazırlanması :
4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın.
Ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın.
Bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin.
Unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin, bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın).
Önceden ısıtılmış 170 C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin).
Kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin (çok sıkı sararsanız kek yırtılır).
Kremanın Hazırlanması :
Unu, toz şekeri, yumurtaları ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın.
Soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın (çok soğuk olmasın).
Ilınınca ruloyu açın. Üzerine bolca kremadan sürün (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz).
Kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün). Rulonun etrafına kremadan sürün.
Üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun.


------------------




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Adet Muz (İçi Ve Üzeri İçin)
  • 1 Çay Bardağı Antep Fıstığı (İçi Ve Üzeri İçin)
  • 1 Adet Yumurta (Krema İçin)
  • 7 Çorba kaşığı Toz Şeker (Krema İçin)
  • 3 Çorba kaşığı Un (Krema İçin)
  • Yarım Litre Süt (Krema İçin)
  • Yarım Limon Kabuğu Rendesi (Krema İçin)
  • Yarım Paket Vanilya (Krema İçin)
  • 50 Gram Margarin (Krema İçin)
  • 6 Adet Yumurta (Pandispanya Hamuru İçin)
  • 5 Çorba kaşığı Toz Şeker (Pandispanya Hamuru İçin)
  • 8 Çorba kaşığı Un (Pandispanya Hamuru İçin)
  • Yarım Paket Vanilya (Pandispanya Hamuru İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Limon Suyu (Pandispanya Hamuru İçin)
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi (Pandispanya Hamuru İçin)
Yapılışı:
Krema için kulanacağınız sütün 1 çay bardağı kadarını tencereye alıp ısıtın. Derin bir sos tenceresinde yumurta, şeker, un ve rendeenmiş limon kabuğunu 1 çay bardağı süte çırpın. Isıtılmış sütü azar azar ilave ederek muhalebi kıvamına geinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ilave edin. Arasıra karıştırarak soğutun.

Pandispanya hamuru için, yumurta sarıarını ve akarını ayrı kapara ayırın. Yumurta sarıarına 5 kaşık şeker, vanilya ve rendeenmiş limon kabuğu ekeyip şekerer eriyinceye kadar çırpın. Yumurta akarını miksere 10 dakika kadar kar haine geinceye kadar çırpın. şekeri yumurta sarıarını ilave edip her iki karışımı iyice karıştırın. Elenmiş unu ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekeyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar tahta kaşıka karıştırın.

Hazıradığınız pandispanya hamurunu yağı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine ince bir tabaka hainde yayın. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarı fırının üst böümünde kurutmadan pişirin. Nemi bir mutfak havusunu düz bir zemin üzerine yayın. Pandispanyayı fırından çıkarın. Soğutmadan uzun kenarından ruo yaparak yağı kağıdından çıkarın.

Kremayı pandispanyanın üzerine (her tarafını örtecek şekilde) yayın. Muzarı soyup kararmaması için limon suyu sürün ve diimemeden bütün olarak pandispanyanın uzun kenarına yereştirin. Özene ruo şekinde sarın. Üzerine antepfıstığı serpiştirin. Buzdoabında 1-2 saat beketin. Diimeyip servis yapın.



Muzlu rulo pasta artık hazır, afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2, muzlu, pasta, rulo, tarif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Violent Pastalar 0 06 Haziran 2012 11:09
Muzlu Hindistan Cevizli Pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 14:35
Muzlu Rulo Pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 14:30