IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 30 Ekim 2012, 21:19   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Portakal soslu pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Adet Yumurta (Kek İçin)
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker (Kek İçin)
  • 30 Gram Margarin (Kek İçin)
  • 4 Çorba kaşığı Kakao (Kek İçin)
  • 2 Su Bardağı Un (Kek İçin)
  • Yarım Paket Vanilya (Kek İçin)
  • 1 Paket Kabartma Tozu (Kek İçin)
  • 1 Su Bardağı Süt (Keki Islatmak İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Kakao (Keki Islatmak İçin)
  • 2 Su Bardağı Süt (Krema İçin)
  • 1 Adet Yumurta (Krema İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Un (Krema İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Toz Şeker (Krema İçin)
  • 1 Paket Labne Peyniri (Krema İçin)
  • 1 Paket Vanilya (Krema İçin)
  • 2 Adet Portakal Suyu (Sos İçin)
  • 3 Çorba kaşığı Pudra Şekeri (Sos İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Mısır Nişastası (Sos İçin)
  • Yeteri kadar Öğütülmüş Antep Fısstığı (Üzeri İçin)
  • Yeteri kadar Badem (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın.Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Margarin, elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.

Kek harcını yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Krema için süt, yumurta, un ve şekeri sos tenceresinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çırpılmış labne peyniri ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Keki ıslatmak için sütü ısıtıp kakaoyu ekleyin.Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Portakal sosu için portakal suyu, pudraşeker ve nişastayı sos tenceresinde koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.

Kek soğuduktan sonra enine ikiye kesin.Keklerden birini sütle ıslatıp servis tabağına alın. Üzerine kremanın üçte birini yayıp diğer keki üstüne kapatın. Kalan kakaolu sütle keki ıslatın. Artan kremayı kekin her tarafını kaplayacak şekilde spatula yardımıyla üzerine sürün. Portakallı sosu üzerine gezdirerek dökün.

Çekilmiş antepfıstığı ve badem içi ile süsleyin.Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın. Portakal soslu pasta artık hazır, afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pasta, portakal, soslu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Portakal Soslu Kereviz Violent Zeytinyağlılar 1 11 Haziran 2012 11:25
Vişne Soslu Pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 13:22
Çİkolata soslu pasta Sır Pastalar 0 11 Nisan 2010 12:09
Portakal Soslu Köfte YapraK Kebaplar Köfteler 0 15 Şubat 2010 22:28
Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması YapraK Zeytinyağlılar 0 22 Mart 2009 01:11