IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 30 Ekim 2012, 21:28   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kış Pastası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 150 Gram Margarin (Oda Sıcaklığında)
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 4 Adet Yumurta
  • 3 Su Bardağı Un
  • 3 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 2 Çorba kaşığı Süt
  • 1 Paket Vanilinli Pasta Kreması (Krema İçin)
  • 2 Su Bardağı Soğuk Süt (Krema İçin)
  • 1 Paket Krem Şanti (Krema İçin)
  • 1 Su Bardağı Süt (Krema İçin)
  • 2 Adet Muz (Krema İçin)
  • 1 Su Bardağı Badem (Krema İçin)
  • 80 Gram Bitter Çikolata (Üzeri İçin)
  • 6 Adet Petibör Bisküvi (Üzeri İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Pudra Şekeri (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika çırpın. Üzerine yumurtaları teker teker ilave ederek, her birini 30 saniye çırpın. Daha sonra üzerine un ile hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Sütü de ilave edip 2 dakika daha çırpın. 25x25 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın 2 kremayı birleştirip birlikte 2 dakika daha çırpın. Kekin ilk katını servis tabağına alın, bir miktar krema sürün. Muzları dilimleyip kremanın üzerine sıralayın, bademleri de serpip ikinci kat keki kapatın. Kalan krema ile keki kaplayın. Yemek kaşığının tersi ile hafif bastırarak yüzeyde çukurlar oluşturun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip bisküvileri çikolatayla kaplayın. Kalan çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin, pişirme kağıdı üzerine çam ağacı ve çit şekilleri çizin. Buzdolabında çikolatalar donuncaya kadar bekletip kağıttan dikkatlice kırmadan çıkartın ve pastanın üzerine sıralayın. Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kış, pastası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pavlova Pastası 2 Zen Pastalar 0 30 Ekim 2012 21:16
Pavlova Pastası 1 Zen Pastalar 0 30 Ekim 2012 21:16
Aşk Pastası Tarifi Burce Pastalar 0 12 Mayıs 2012 15:42
Capri Pastası YapraK Pastalar 0 27 Aralık 2009 17:16
Aşk Pastası CheeRFuL Tatlılar 1 12 Mart 2009 07:04