IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Temmuz 2013, 17:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Leopar Pasta




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

Pandispanya için:
(Not: Bu pasta için 3 adet pandispanya gerekiyor, aşağıdaki ölçüler bir pandispanya içindir.)
240 gr tuzsuz tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
200 gr pudra şekeri veya ince öğütülmüş toz şeker
100 ml süt
3 yumurta
250 gr un
16 gr kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 çay kaşığı kakao
1 çay kaşığı portakal suyu
Turuncu toz gıda boyası

Üst kaplama için:
300 gr krema
30 gr glikoz şurubu
500 gr ince doğranmış bitter çikolata
150 ml soğuk süt
bir paket krem şantiNot: Bu çok çikolatalı bir ganaj tarifi ve ölçü pastanın içini ve dışını bu malzeme ile kaplamak için verilmiş, isterseniz içini çikolatalı pasta kreması ile kapladıktan sonra, dışını kaplamak ve şekilleri yapmak için bu ganajı yarı ölçüde hazırlayıp kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı:
Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Yumurtaları tek tek ekleyin ve her yumurtadan sonra iyice çırpın.
Ayrı bir kaba elediğiniz un ve kabartma tozunu yavaş yavaş karışıma ilave ederek çırpmaya devam edin.
En son sütü ekleyin ve homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
20 cm’lik kalıbı tereyağı ile yağlayın ve unlayın.
Kalıbın tabanını bir parmağı geçmeyecek kalınlıkta ince bir katman halinde sade harç ile kaplayın, kalan harcı 3 eşit parçaya bölün, bir parçası sade kalacak. Diğer 2 parçanın birine kakaoyu karıştırın. son parçaya da portakal suyu ile açacağınız gıda boyasını ekleyin ve homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
Şekli oluşturmak için resmi takip edebilirsiniz.
Ganajı hazırlamak için Krema ve glikoz şurubunu kaynatın, ocaktan alın ve ince kıyılmış çikolatayı ekleyin, çikolata iyice eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
Daha açık renk olan karışım için krem şantiyi süt ile köpürtün ve hazırladığınız ganajdan 180 gr ekleyerek karıştırın.
Soğumuş pandispanyaların üst kabuklarını ince bir tabaka traşlayıp düzleyin ve arzu ettiğiniz kadar limon suyu (limon suyu + su) ile ıslatın.
Her kata ince bir kat ganaj veya pasta kreması ile kapladıktan sonra diğer katı düzgünce yerleştirin ve onu da limon suyu ile ıslatın.
Not: Orjinal tarifte bir açıklama yok ama koyu kahve rengi çerçeveler için bir miktar daha benmaride bitter çikolata eritip ilave edilmesi gerekebilir, yada elinizdeki malzemeyi kullanabilirsiniz.
Dışını bu şekilde kaplamak biraz deneyim gerektiriyor, sıkma torbası ile ilk defa çalışıyorsanız yanları bu şekilde şekillendirmekte biraz zorlanabilirsiniz buna hazırlıklı olun.
Pastayı kapladıktan sonra buzdolabında bir süre bekletin ve Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
leopar, pasta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Leopar Pantolon Zen Moda Trendleri 3 09 Haziran 2013 14:25
2011 - 2012 - Bayan İç Giyimde Leopar / Fantazi İç Giyimde Leopar Modası. Sevda Ah Kadınlar 0 04 Kasım 2011 03:16
Leopar Ruj Ah Kadınlar 3 30 Nisan 2011 22:29