![]() |
Amonyaklı Pasta Malzemeler bir kahve fincanı oranında eritilmiş margarin 2 adet yumurta ve bir kahve fincanı kadar toz şeker bir kahve fincanı kadar süt bir tatlı ya da yemek kaşığı kadar toz amonyak bir litre kadar süt ve iki kaşık kadar un 2 kaşık kadar nişasta (yemek kaşığı önerili) 2 yumurtanın sarısı bir buçuk bardak kadar şeker bir paket vanilya Hazırlanışı Amonyağı süt ile güzelce eritiyoruz. Akabinde, şekerimizi de ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz. Hazırladığımız bu karışıma yumurta ekleyerek yağımızı da katıyor ve tekrar güzelce karıştırıyoruz. Hamur kıvama gelene kadar karıştırmaya ve yoğurma işlemine devam ediyoruz. Akabinde hamurumuzu sekiz farklı eşit parçaya bölüyoruz. Pasta katları fazla olsun der iseniz, bu rakamı ve malzemeleri arttırabilirsiniz. Akabinde, iç kısmını ve kremayı ekliyoruz, kıvama gelene kadar fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun. |
Amonyaklı Pasta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MalzemelerMalzemeler: 1 fincan margarin 1 fincan süt 1 fincan şeker 2 yumurta Karbonat Bir çorba kaşığı amonyak sodası Alabildiğince un Krema İçin: 1 kg. süt 2 kaşık un 2 kaşık nişasta 2 yumurta sarısı 1,5 bardak şeker Vanilya ¾ paket margarin Tarif Yapılışı: Malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Teker teker yarım santim kalınlığında açılır. Orta derecede ısıtılmış fırında tek tek üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Krema malzemeleri karıştırılıp pişirilerek hazırlanır. Her kata krema sürülerek 8 veya 4 katlı pasta hazırlanır. (4 katlı yapılırsa kalan 4 tanesi daha sonra yapılmak üzere saklanır.) Arzuya göre üzeri süslenip, buzdolabında bekletilip servis yapılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk