IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Eylül 2013, 14:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amonyaklı Pasta




Malzemeler
bir kahve fincanı oranında eritilmiş margarin
2 adet yumurta ve bir kahve fincanı kadar toz şeker
bir kahve fincanı kadar süt
bir tatlı ya da yemek kaşığı kadar toz amonyak
bir litre kadar süt ve iki kaşık kadar un
2 kaşık kadar nişasta (yemek kaşığı önerili)
2 yumurtanın sarısı
bir buçuk bardak kadar şeker
bir paket vanilya

Hazırlanışı
Amonyağı süt ile güzelce eritiyoruz. Akabinde, şekerimizi de ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz. Hazırladığımız bu karışıma yumurta ekleyerek yağımızı da katıyor ve tekrar güzelce karıştırıyoruz. Hamur kıvama gelene kadar karıştırmaya ve yoğurma işlemine devam ediyoruz. Akabinde hamurumuzu sekiz farklı eşit parçaya bölüyoruz. Pasta katları fazla olsun der iseniz, bu rakamı ve malzemeleri arttırabilirsiniz. Akabinde, iç kısmını ve kremayı ekliyoruz, kıvama gelene kadar fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Ekim 2014, 11:48   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amonyaklı Pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Malzemeler: 1 fincan margarin 1 fincan süt 1 fincan şeker 2 yumurta Karbonat Bir çorba kaşığı amonyak sodası Alabildiğince un Krema İçin: 1 kg. süt 2 kaşık un 2 kaşık nişasta 2 yumurta sarısı 1,5 bardak şeker Vanilya ¾ paket margarin

Tarif
Yapılışı: Malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Teker teker yarım santim kalınlığında açılır. Orta derecede ısıtılmış fırında tek tek üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Krema malzemeleri karıştırılıp pişirilerek hazırlanır. Her kata krema sürülerek 8 veya 4 katlı pasta hazırlanır. (4 katlı yapılırsa kalan 4 tanesi daha sonra yapılmak üzere saklanır.) Arzuya göre üzeri süslenip, buzdolabında bekletilip servis yapılır.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
amonyaklı, pasta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Puf Pasta Estela Pastalar 0 12 Ağustos 2013 04:05
Puf Pasta oneofgirl Pastalar 0 23 Temmuz 2013 17:08
KÖk pasta Sır Pastalar 0 11 Nisan 2010 12:54