IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Mayıs 2014, 15:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Butik Pasta




Pasta keki malzemesi:
  • 12 adet yumurta
  • 3 paket kabartma tozu
  • 3 paket vanilya
  • 15 yemek kaşığı un tepeleme
  • 15 yemek kaşığı toz şeker
İç malzemesi:
  • 1 litre süt
  • 4 paket krem şanti
  • 1 paket damla çikolata
Şeker hamuru malzemesi:
  • 600 gr marsmallow
  • 1 kg pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı su
  • Gıda boyası
  • Ayrıca pudra şekeri (hamuru açmak için)
Pasta keki için, pasta kekimizi 3 ayrı parça yapıyoruz. Enlemesine kesmekle uğraşmayacağız. Her katı ayrı ayrı pişiriyoruz. 4 adet yumurta sarılarını ve aklarını ayırıyoruz. Aklarını kar beyaz olana kadar çırpıyoruz. 4 adet yumurta sarılarını 5 yemek kaşığı toz şeker ile yumurta sarılarının rengi değişip açık sarı olana kadar çırpıyoruz. Yumurta sarısı ve yumurta aklarını beraber çırpıyoruz. 5 yemek kaşığı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı elekten geçirerek yumurtalı karışıma ilave edip çırpıyoruz. Koyu bir kıvam olacak. Normal fırın tepsimizi yağlayıp yağlı kağıdımızı öyle yayıyoruz. Hazırladığımız kekimizi içine dökerek kaşık yardımıyla her yerine eşit şekilde yayıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 dereceye ayarladığımız fırına sürüyoruz. Birinci kekimiz pişerken biz ikinciyi hazırlıyoruz. İkinci pişerkende üçüncüyü hazırlıyoruz. 15 dakikada pişer, çok kurumasınlar. Üzerleri pembeleşince fırından alıyoruz. Üzerine temiz bir bez yayıp bekletiyoruz. Yağlı kağıttan çıkarırken de ters çevirip yağlı kağıdı yavaşça çekiyoruz. Bekletirseniz üstünü mutlaka örtün.
Kek dikdörtgendi ve bana üzeri içinde kek lazımdı. Yandan kesip kekimi kare yaptım. Kalan keki de üzerinde kullandım.
1 litre süte 4 paket krem şantiyi boşaltıp çırpıyoruz. Buzdolabında 1 saat bekletiyoruz. Pasta kekimizin üstüne pasta kremasını sürüp damla çikolata serpiyoruz. Üzerine tekrar kekimizden koyup aynı işlemi yapıyoruz. En üstüne kekimizi koyduktan sonra pasta kreması ile her yerini düzlüyoruz. Şeker hamuru ile süslüyoruz.
Şeker hamurumuz için marsmollewları ikiye bölüyoruz. Yani 300 gramından pembe 300 gramından beyaz yapıyoruz.
Tenceremize marsmollewları alıyoruz. İçine yarım çay bardağı su ilave edip direk ocakta karıştırarak eritiyoruz. Erimesine yakın istediğimiz renk gıda boyasını ilave ediyoruz. Ocaktan alıp elekten geçirdiğimiz pudra şekerine katıyoruz. Spatula yada tahta kaşıkla iyice bir karıştırıyoruz. Eliniz ile yaparsanız eliniz yanar. Arada bakın sıcaklığına dayanabilecek kadar olduğunda elimizle yoğurmaya başlıyoruz. Pudra şekerini yedire yedire yoğuruyoruz. Kulak memesinde biraz daha sert bir hamur elde ediyoruz. İster hemen kullanın isterseniz iyice hava almayacak şekilde sarıp kaldırın. Oda sıcaklığında serin bir yerde muhafaza edin. Bekletilen şeker hamurunu rahat açabilmeniz için 30 saniye mikro dalga fırında eritip tekrar biraz pudra şekeri ilavesi yaparak daha kolay açabilirsiniz çünkü bekleyen şeker hamuru sertleşir ve rahat açılmaz.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
butik, pasta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'nin en iyi 10 butik oteli Lady Genel Paylaşım 0 03 Ağustos 2012 21:45
Butik Başbakan N999 Haber Arşivi 1 23 Mart 2012 17:14