250 gr.un (2 su bardağı+3 tepeleme yemek kaşığı un)
20 gr.yaşmaya
125 ml.süt (bir su bardağından 2 parmak eksik)
1 yumurta
35 gr.şeker (2 tepeleme yemek kaşığı)
35 gr.tereyağ (1.5 yemek kaşığı)
1 çimdik tuz
1 kabartma tozu
Üstü:
75 gr. tereyağ(3 yemek kaşığı kadar)
80 gr. şeker (4,5 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı vanilya
5 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı bal
100 gr. file badem (Yaklaşık 1,5 su bardağı)
Kreması:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeli un
2 yemek kaşığı nişasta (ben mısır kullandım)
1 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Ayrıca:
1 paket süt kreması
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Öncelikle hamur yoğrulur,yaklaşık yarım saat kadar ılık bir yerde mayalandırılır.
Sonra 26 cm.lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt konur, tamamen kaplanırsa iyi olur,zira benim sadece tabanındaydı,üste kullandığım tereyağ sızıp fırına aktı :?
Ya da herhangibir o ebatta fırın kabı olur hiç farketmez. Yaklaşık bir 20 dk.kadar daha tepsi mayası beklenir.O sırada bir tavaya tereyağ,şeker,süt,vanilya konur kaynatılır.
Ocaktan alınca bal ve badem eklenip soğumaya bırakılır.Mayalanan hamurun üzerine yayılır.Önceden ısıtılmış 180 derecede nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. (benim fırın fansız)
O pişerken krema pişirilir,soğutulup, pudra şekeriyle çırpılan süt kreması eklenir,tekrar mikserle çırpılır.Benim süt kreması kremanın kıvamını biraz bozdu, isterseniz, kremşanti de ekleyebilirsiniz
Soğuyan kek iki parçaya kesilir, krema konur. Hatta üst bölümü önceden dilimlenip kremanın üzerine tek tek yerleştirilirse pastayı keserken zorlanmayız.
İşte bu kadar, pasta dolaba, siz de oturma odasına koltuğa istirahate çekilebilirsiniz. Afiyet bal olsun dostlar….
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.