17 Ağustos 2014, 15:06
#1 Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Beyaz çikolatalı pasta tarifi
250 gr. margarin 6 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 paket vanilya 200 gr. beyaz çikolata 1 paket kabartma tozu Kreması için 4 su bardağı süt 1 paket krem şanti 1 adet yumurta 8 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 paket vanilya Beyaz çikolatalı pasta tarifi hazırlanışı: Yumurtaları tozşekerle 5 dakika çırpın. İçine eritilmiş margarin, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış pasta kalıbına dökün. 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra keki enlemesine ikiye bölün. Beyaz çikolatayı oda sıcaklığında bir saat bekletin. Çikolatanın yarısını rendenin iri tarafıyla, diğer yarısını rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Krem şantiyi bir bardak sütle çırpıp buzdolabında bekletin. 3 bardak sütü kaynatın, rendelenmiş çikolatayı içine atıp eritin. Yumurta, un, mısır nişastası, şeker ve vanilyayı önce mikserde çırpın. Sonra karıştırarak pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi ilave eden. Hepsini çırpın, elde ettiğiniz kremayı kekin aralarına sürün. Son olarak tamamını kaplayacak şekilde bütün kremayı kekin her tarafına spatula yardımıyla sürün. İki saat buzdolabında bekletip servis yapın.