IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 18 Mart 2016, 21:28   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Snickers pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı biraz zaman alsa da uğraştığınıza değecek bir lezzet...

Kahve ve dostlar eşliğinde mükemmel bir haz veren snickers pasta tarifi...

Malzemeler

Keki için:

4 adet yumurta 3/4 su bardağı esmer şeker 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı zeytinyağı 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 tatlı kaşığı kakao 1/2 çay kaşığı tarçın 1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu

Kek kalıbını yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

Kreması için:

4 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 3 yemek kaşığı toz şeker 200 gram sade tahin helvası 200 gram labne peyniri 300 gram tuzlu fıstık 3 adet snickers çikolata

Karamel için:

1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı su 2 damla taze sıkılmış limon suyu 40 gram tereyağı 125 ml. şekersiz çiğ krema

Nasıl yapılır

Pasta kekini hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına tek tek kırın. Esmer şekeri ekleyip yüksek devirde, şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.

Süt, zeytinyağı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş un, kabartma tozu, kakao ve tarçını ekleyip karıştırma işlemine kıvam alana kadar devam edin. Hazırladığınız kek karışımını tereyağı ile yağladığınız kek kalıbına aktarın. Üzerini spatula ile düzeltip önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40 dakika kadar pişirin.

Kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve buğday nişastasını derin bir tencereye alın. Pürüzsüz bir kıvam alması için tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımı ile karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın. Sürekli karıştırdığınız krema karışımını kıvam almaya başlayana kadar kısık ateşte pişirin.

Sade tahin helvasını ekleyip aralarda karıştırarak 5 dakika daha pişirdiğiniz krema karışımını ocaktan alın. Soğumaya başladığı sırada suyunu süzdürdüğünüz labne peynirini katıp mikser yardımıyla karıştırmaya başlayın, ardından buzdolabına kaldırın.

Fırından çıkan sıcak keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın. Keskin bir bıçak ya da pasta dilimleyici tel yardımıyla yatay olarak ortadan ikiye kesin. Tuzlu fıstıkları tek tek ayıklayın. Snickers çikolatayı küçük parçalara ayırın.

Kek katının taban kısmını servis tabağına alın. Hazırladığınız kremanın yarısı ile kekin üzerini kaplayın. Çikolata parçalarını serpiştirin. Az miktarda fıstık ekleyin. Diğer kek katını üzerine kapattıktan sonra kalan krema ile üzerini sıvayın. Kalan fıstıkları ekleyip krema içine de gömülmelerini sağlayın.

Karamel için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir tavaya alın. Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan, tavayı aralarda sallayarak karamelize olmasını sağlayın.

Sütlü bonbon rengini alan şeker karışımına soğuk tereyağı katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak şekersiz çiğ krema katıp sürâtlica karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın.

Krema ve ayıklanmış tuzlu fıstıklarla bezediğiniz pastanın üzerine hazırladığınız karameli gelişigüzel hareketlerle gezdirin. Arzuya göre buzdolabına kaldırdığınız pastayı kısa bir süre soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
snickers pasta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Puf Pasta Estela Pastalar 0 12 Ağustos 2013 04:05
Puf Pasta oneofgirl Pastalar 0 23 Temmuz 2013 17:08
KÖk pasta Sır Pastalar 0 11 Nisan 2010 12:54