IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2012, 21:57   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Darende'nin 'kaymağı'nı komşular yiyor




Darende Süt firması, ilçede imal ettiği tereyağı, kaymak, peynir gibi süt ürünlerini iç piyasanın yanı sıra Yunanistan ve Bulgaristan'a da satıyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malatya'nın Darende ilçesinde 18 yıldır kullanılmayan mandırayı kiralayarak, teknolojisini yeniledikten sonra üretime başlayan Darende Süt firması, ilçede imal ettiği tereyağı, kaymak, peynir gibi süt ürünlerini iç piyasanın yanı sıra Yunanistan ve Bulgaristan'a da satıyor.
Darende Süt Ürünleri Kooperatifi tarafından yaklaşık 25 yıl önce kurulan ve yaklaşık 7 yıl çalıştırıldıktan sonra 18 yıldır atıl kalan mandıra, el değiştirip teknolojisi yenilenince, iç ve dış piyasaya ürün satan bir fabrika haline geldi.
Mandırayı kiralayarak devralan Darende Süt firmasının yöneticisi Mehmet Kankan, yaptığı açıklamada, 23 yıl önce yufkacılık yaparken Bursa'da ürün sattıkları bir peynir dükkanını satın alarak sektöre girdiklerini anlattı.
Bir süre sonra işi daha da büyüterek süt ve süt ürünleri alanında yatırımlar yaptıklarını dile getiren Kankan, Batı'daki büyükşehirlerde yaşayan insanların Malatya yöresinin tereyağı, peynir gibi süt ürünlerini özellikle tercih ettiğini, bu nedenle Bursa'daki imalathanelerinin yanı sıra, yeni bir yatırımla yerinde üretim sistemini uygulamaya koyduklarını kaydetti.
Darende'de 18 yıldır kullanılmayan mandırayı devralarak, teknolojisini yenileyip üretime başladıklarını dile getiren Kankan, tesislerinden Anadolu'nun lezzetini Türkiye ve çevresine yaymaya çalıştıklarını vurguladı.
Kankan, şöyle devam etti:
''Uzun süre Bursa ve civarındaki yerlerden aldığımız sütleri çeşitli ürünler halinde imal ederek pazarladık. Son yıllarda Malatya yöresinin süt ürünlerinin daha çok tercih edilmesinden dolayı memleketimiz olan Darende'deki mandırayı faaliyete geçirerek imalat yapmaya başladık.
Günlük 5 ton işleme kapasitesine sahip tesisimizde yöremizin kendine has lezzetlerini üreterek piyasaya sunuyoruz.''
İç piyasanın yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan ve bazı Balkan ülkelerine de ürün sattıklarını belirten Kankan, ''Trakya'daki vatandaşlar, Malatya yöresinin süt ürünlerini özellikle istiyor.
Yurtdışında bu işin pazarlamasını yapan firmalarla yaptığımız bağlantı sonucu Darende'de ürettiğimiz tereyağı, kaymak, peynir gibi lezzetlerimizi uzak diyarlara taşıyoruz'' diye konuştu.
Ayran ve yoğurt imalatına da başlanacak
Yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçirdikleri mandırada Darende çevresindeki köylerden süt toplayıp işlediklerini kaydeden Kankan, önümüzdeki günlerde ayran ve yoğurt imalatı yapmak için de yeni makineler aldıklarını söyledi.
Kankan ayrıca yatırımlarını büyütmek ve daha sistemli hale getirmek için Darende'de oluşturulan Organize Sanayi Bölgesi'ne fabrika kurmak için girişim başlattıklarını kaydetti.
AA

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
darendenin, kaymağını, komşular, yiyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Malatya - Darende Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 20 Ağustos 2011 20:20
Trabzon kaymağı Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 00:26
Nerelere Gideyim Komşular kont_dracula Komik Loglar 12 10 Temmuz 2006 13:57