![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (1) | Makarna Neden Şişmanlatmaz? Makarna Neden Şişmanlatmaz? Makarna kompleks karbonhidratlardan oluşur. Kompleks karbonhidratlar vücutta daha uzun sürede sindirilirler. Makarna, glisemik indeksi düşük bir gıdadır. Glisemik indeks, gıdaların kan şekerini yükseltme hızı olarak tanımlanmaktadır. Glisemik indeksi düşük gıdalar kan şekerini daha yavaş hızda yükseltirler ve vücuda düzenli enerji sağlarlar. Buna bağlı olarak, vücutta şeker ve yağ depolanması kısıtlanır. Dengeli beslenme diyetlerinde glisemik indeksi düşük gıdalar tercih edilmelidir. Ayrıca makarna eser miktarda yağ içermektedir ve bu yağın büyük bölümü vücut için gerekli olan linoleik asittir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
| ![]() |
Etiketler |
makarna, neden, Şişmanlatmaz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
makarna | Beatrice | IF Sözlük | 8 | 07 Mart 2025 18:20 |
Makarna Kilo Aldırır Mı? - Makarna Şişmanlatır Mı? - Makarna Kilo Yapar Mı? | Sarya | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 02 Ocak 2021 05:34 |
Sebzeli makarna tarifi: Sebzeli makarna nasıl yapılır? | Bal | Makarnalar Pilavlar | 2 | 26 Ocak 2020 20:18 |
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna | Kralice | Makarnalar Pilavlar | 1 | 12 Mart 2009 15:31 |