IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2012, 23:45   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Verimlilik, 2030 yılına kadar üç kat artacak




Henkel, 2011 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıklayarak, 2030 yılına yönelik Sürdürülebilirlik Stratejisi’nin temel ilkelerini ortaya koydu. Henkel’in Sürdürülebilirlik Stratejisi’nin merkezinde ‘daha az tüketerek, daha fazla elde etmek’ ve ‘verimliliği üçe katlamak’ yer alıyor.
Düsseldorf – Sürdürülebilirlik ilkelerini titizlikle gözeten Henkel, 20 yılı aşkın süredir Faaliyet Raporu ile birlikte özel bir ‘Sürdürülebilirlik Raporu’ da yayınlıyor. Henkel, açıkladığı 21. Sürdürülebilirlik Raporu’nda, 2030 yılına yönelik yeni Sürdürülebilirlik Stratejisi’ne yer verdi. Bu stratejinin odağında, ‘daha az tüketerek, daha fazla değer elde etmek’ ve ‘verimliliği üçe katlamak’ bulunuyor. Yeni sürdürülebilirlik stratejisi, tüm iş birimlerine ve değer zincirine uygulanıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Henkel, 2030 yılı itibarıyla, kazandığı her bir Euro için bugünün girdi rakamlarının sadece üçte birini kullanmayı hedefliyor. Ekolojik ayak izini azaltmak ve sürdürülebilir tüketimi mümkün kılmak için şirket şu üç önemli unsura yoğunlaşacak: ‘Ürünler’, ‘İş ortakları’ ve ‘Çalışanlar’ .
Şirkete olan bağlılıkları ve bilgileri ile Henkel’in dünya genelindeki yaklaşık 47 bin çalışanı, yeni sürdürülebilirlik stratejisini uygulamak için önemli katkılarda bulunuyor. Yenilikçi ürünler geliştirmeye ve üretmeye yönelik ana faaliyetinin yanı sıra şirket, tüm değer zinciri içinde sürdürülebilirlik sağlamaya yönelik çabalarına, müşterilerini, tüketicileri, tedarikçilerini ve endüstriyel kullanıcılarını da dâhil etmeyi amaçlıyor. Henkel aynı zamanda müşterilerinin de kendi çevresel ayak izlerini azaltmalarına yardımcı oluyor.
Henkel CEO’su Kasper Rorsted, “Daha az tüketerek, daha fazla değer elde etmenin yollarını bulmalıyız. Sürdürülebilir bir gelişme sağlamak üzere sonraki nesillere karşı olan yükümlülüğümüze ek olarak, sürdürülebilirlik bizim için ekonomik açıdan mantıklı geliyor ve bu önemli bir rekabet faktörüdür. Maliyetleri azaltıyor, yenilik sağlıyor ve geleceğin pazarlarında konumumuzu güçlendiriyor” dedi.

Sürdürülebilirlik lideri
Henkel’in son 10 yıl içindeki sürdürülebilirlik performansı, şirketin verimliliğini ve emniyetini sürekli olarak nasıl iyileştirdiğini gösteriyor. Enerji ve su tüketimi yüzde 42 oranında azaltıldı ve metrik ton ürün başına atık ayak izi ise yüzde 50 azaltıldı. Aynı süre içinde, iş kazaları da yüzde 85 oranında azaldı.
Henkel’in sürdürülebilirlik konusundaki lider konumu, bağımsız şirket dışı sınıflandırmalar, ödüller ve sıralamalar ile düzenli olarak teyit edilmektedir. Bunlara örnek olarak, Henkel’in 1999 yılında kurulduğundan beri Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde sürekli olarak yer alması verilebilir. Geçtiğimiz yıl şirket, üst üste beşinci kez Dayanıksız Ev Ürünleri sektöründe ‘Sürdürülebilirlik Lideri’ seçildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Üç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihte Yahudi gruplaşmaları (1700 yılına kadar) Swat Musevilik 0 18 Ocak 2012 21:53
Maaşlar Ocak ayında ne kadar artacak? Feronia Serbest Kürsü 0 01 Kasım 2009 16:35