IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2012, 23:12   #1
Çevrimdışı
~ IRCTR.Org ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Market zinciri sigara satmaktan vazgeçti




Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde faaliyet gösteren bir market zincirinin kendi isteğiyle sigara satmaktan vazgeçtiği bildirildi.

İlk olarak Ajman Emirliği'nde kurulan ve başkent Abu Dabi hariç diğer beş emirlikte 16 şubesi bulunan El Manama Grubu İdari Müdürü AK Sabir, yaklaşık bir yıldır bu plan üzerinde çalıştıklarını ve BAE hükümetinin sigara karşıtı faaliyetlerini desteklemek istediklerini söyledi.

Dubai’de basılan Haliç Times’a konuşan Sabir, ‘BAE hükümeti tütün karşıtı programlar ve bilinçlendirme kampanyaları için büyük paralar harcarken biz de küçük de olsa bu şekilde desteğimizi göstermek istedik’ dedi.

El Manama grubunun yakın zamanda Dubai’de iki şubesinin açıldığı ve en başından itibaren burada sigara satışa sunulmadığı öğrenildi. Yetkiliye göre grubun diğer süpermarket ve hipermarketlerinde de üç ay önce sigara satışları kademeli olarak kaldırıldı. Grubun yıllık sigara satış cirosu ise 2.74 milyon doları buluyor.

İdari müdür, son üç aydır stokları erittiklerini ve dağıtıcılardan kalan stoğu geri almasını talep ettiklerini belirtti. Ellerinde sadece birkaç kutu kaldığını söyleyen Sabir, bu stoğun da bitmesinin ardından sigara satış yasağını resmi olarak açıklayacaklarını ve sigara karşıtı kampanyalar başlatacaklarını sözlerine ekledi.

1988’de yedi dolara aldıkları bir karton yabancı sigara ile satışa başladıklarını hatırlatan yetkili, müşterilerinin yüzde 75’inin sigara satmama planından memnun olduğunu, bazı tiryaki müşterilerin ilk başta hoş karşılamadığını fakat daha sonra herkesin kabullendiğini ifade etti.

El Manama İş Geliştirme Müdürü Samil Musalyer ise bazı sigara şirketlerinin bu kararlarından vazgeçmeleri için baskı bile yaptığını söyledi. Dağıtıcıların özel promosyon paketleri teklif ettiğini fakat kendilerinin bu karara kesin uyacaklarını belirtti.

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai hükümetine ait Union kooperatifi dini ve sağlık nedenlerinden ötürü domuz eti ve sigara satmıyor ve ülkede şu ana kadar hiç sigara satmamış market zinciri olarak biliniyor. Bunun yanısıra Abu Dabi hükümetine ait Adnoc benzin istasyonları da 2002 yılında sigara satmama kararı almıştı. CİHAN

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
vazgecti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşam zinciri Ecrin İlk Yardım 0 25 Eylül 2011 05:22
Skandallar Zinciri LYS ' De ...! LeyLa Haber Arşivi 0 27 Haziran 2011 14:24
Kapalı alanlarda sigara yasağının ardından sigara tüketimi gerilemeye başladı Angel Haber Arşivi 1 23 Eylül 2008 04:20