IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2014, 01:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Botoks başka ne için kullanılabilir?




Kırışıklık tedavisinin dışında Botoks baş ağrısı, bel ağrısı, göz kası problemleri, kas tutulmaları ve aşırı terlemede de başvurulabilen bir yöntemdir. Amerika'da Mayo Clinic’te çalışan uzmanların tespitlerine göre yüz yaralanmalarında Botoks ile erken tedavi yapılırsa uzun vadede izlerin daha silik olması sağlanabiliyor. Ancak bu kullanım hala deneme aşamasında ve otoriteler tarafından henüz onaylanmadı.

Riskler:
Botoks doktorlar tarafından uygulandığında oldukça güvenli bir tedavi yöntemidir.
Ancak çeşitli yan etkiler veya komplikasyonlar da oluşabilir:
Enjeksiyonun yapıldığı bölgede ağrı ve yaralanma, kızarıklıklar, baş ağrısı, grip benzeri belirtiler, mide bulantısı, geçici yüz hassasiyeti veya sarkma ve enjekte edilen toksinin tedavi bölgesinin dışına sızması, bu bölgelerde botulizm etkisi görülmesi gibi (yutma güçlükleri, kas zayıflığı, geveleyerek konuşma problemi ve solunum problemleri).

Doktor seçerken…
Botoks sadece yetkili doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Eğer doğru uygulama yapılmazsa tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Dermatoloji uzmanlarına, kulak-burun-boğaz doktorlarına veya estetik cerrahlara müracaat edin. Seçtiğiniz doktorun Botoks deneyimi olmasına dikkat edin. Bu konuda eğitimli ve kalifiye bir doktor size faydalı tavsiyelerde bulunabilir. Doktorunuzla mutlaka medikal geçmişinizi konuşmalı, kullandığınız herhangi bir ilaç varsa söylemelisiniz. Ayrıca nasıl bir beklentiniz olduğu konusunda açık ve net konuşmalısınız.

Peki nasıl bir beklenti içinde olmalıyım?
Prosedür sırasında: Doktorunuz, ince iğneli bir şırınga yardımıyla küçük miktarda Botoks maddesini seçilen kaslara enjekte edecek. Bu bölgeleri seçerken doktor sadece kırışıklık yaratan kaslara odaklanır ve doğal yüz ifadenizi korumaya gayret eder. Enjeksiyon sayısı birkaç faktöre bağlıdır: Yüz şekliniz ve yüz ifadeniz, kırışıklığın derecesi ve tedavi edilen bölge. Mesela kaz ayağı bulunan bölgelere genelde 2-3 enjeksiyon yeterli olabiliyorken alın bölgesindeki çizgilerde 5’e kadar çıkılabiliyor. Botoks uygulaması genelde 10-15 dakika sürüyor ve doktorunuzun ofisinde yapılabilir. İğne nedeniyle biraz acı hissedebilirsiniz ama genelde insanlar bu acıyı tolere edilir nitelikte buluyor. Prosedür anesteziye gerek kalmadan yapılabiliyor.

Prosedür sonrası: İyileşme süresi yok. Normal hayatınıza hemen dönebilirsiniz. Sadece birkaç saat boyunca başınız ağrıyabilir. Tedavi yapılan yerleri ellememeye ve sıkmamaya özen gösterin. Yoksa toksinin başka bölgelere sızmasına yol açabilirsiniz.

Ve sonuçlar!
Sonuçları birkaç gün içinde görmeye başlarsınız ancak tam sonucu görmek iki haftaya kadar sürebilir. Sonuçlar kalıcı değildir ve 3 ila 6 ay içinde tedavi edilen bölgedeki kaslar tekrar harekete geçer. Bu da demek oluyor ki sonuçların korunması için her birkaç ayda tekrar uygulama yapmak gerekiyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başka, botoks, icin, kullanılabilir, ne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lazer ve botoks için hastane şart! aLya Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 29 Aralık 2011 12:49
Duvardaki Resim Başka Sen Başka.sahtemiyiz yoksa Lady Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 10:36