IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By GeN
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2022, 21:40   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Plesk WordPress Toolkit Nedir?




Plesk WordPress Toolkit Nedir?


Bilindiği üzere WordPress, dünyanın en popüler içerik yönetim sistemlerinden birisidir. Dünya üzerinde birçok önemli markalar veya kişiler internet siteleri için WordPress altyapısına güvenmişlerdir. Tabi ki bahsettiğimiz popülarite ve güvenin arkasında WordPress’in basit ve oldukça kullanışlı olmasının yanı sıra dökümantasyon zenginliğinin oldukça fazla olması da bulunmaktadır.

WordPress Toolkit, Plesk kontrol paneli için hazırlanmış olan ve oldukça basit ve kullanışlı bir eklentidir. WordPress siteniz için birçok işlemi, WordPress admin paneline giriş yapmaya gerek kalmadan WordPress Toolkit eklentisi aracılığıyla hosting paketinizin kontrol panelinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Plesk kontrol paneli, sunucu yönetimi için geliştirilmiş Linux ve Windows işletim sistemleriyle uyumlu bir kontrol panelidir. Bu kontrol paneli ile kendi sunucunuzu veya hosting paketinizi kolay ve hızlı bir şekilde yönetebilirsiniz. İçerisinde bulunan ücretsiz ve fonksiyonel eklentiler ile sunucunuza ek özellikler kazandırabilir ve tam işlevsellik sağlayabilirsiniz.

Plesk kontrol paneli, kullanıcıların WordPress sistemine olan ilgi ve güvenini göz önüne alarak WordPress Toolkit aracını geliştirmiş ve halihazırda kullanım kolaylığına sahip olan WordPress sistemini kontrol paneli özelinde daha da basitleştirmiştir.

WordPress Toolkit Faydaları Neler?
Tek tıkla WordPress Kurulumu
WordPress Toolkit ile hosting paketiniz üzerine tek tık ile WordPress kurulumu yapabilir ve yönetimini yapabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi WordPress Toolkit, çok basit bir arayüze sahiptir ve kullanımı oldukça kolaydır. WordPress sitenizi kurduktan sonra dilediğiniz değişikliği Plesk kontrol paneliniz üzerinden yapabilirsiniz.

WordPress Toolkit ile Site Yönetimi
WordPress Toolkit ile site başlığı, arama motoru indekslenmesi, hata ayıklama, WordPress admin şifresinin değiştirilmesi, parola koruması, bakım modu, veri veya tüm WordPress’i kopyalama ve akıllı güncelleme ayarlarını kullanabilirsiniz. Bu ayarları biraz daha ayrıntılı olarak inceleyelim.

Site Başlığı
Site başlığı bildiğiniz gibi hem kullanıcılara hem de arama motorlarına sitenizin amacıyla ilgili bilgiler vermek için oluşturulan genelde slogan tarzında bir özelliktir. Bu başlık ile kullanıcılar ve arama motorları sitenizin içeriğini sitenize giriş yapmadan anlayabilirler. Ayrıca SEO için önemli bir kriterdir.

Arama Motoru İndekslenmesi
İnternet siteniz henüz hazır değil ise bu seçenek ile arama motorlarının sitenizi arama sonuçlarında göstermemesi için bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

Bakım Modu
Bakım modu ile sitenizin tüm içeriği ziyaretçilerden gizlenir, ancak hiçbir veri kaybı yaşanmaz. Bakım modunu WordPress sürüm yükseltme işlemi sırasında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Hata Ayıklama
Test veya geliştirme amaçlı kullanımlarda hata ayıklama modu size birçok fayda sağlamaktadır. Yaptığınız işlemdeki hataları görerek bunları giderebilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Parola Koruması
WordPress sitenize kullanıcıların erişimini kullanıcı adı ve şifre ile sağlayabilirsiniz. Bu sayede sitenize sadece sizin istediğiniz kişiler erişebilecektir.

Akıllı Güncelleme
Akıllı güncelleme özelliği kullanıcıların tema, eklenti ve WordPress sürümlerinin güncellemek amacıyla kullanılabilecek ücretli bir özelliktir. Bu özellik ile güncellemeler gerçek siteden bağımsız olarak test ortamında güncelleştirilir ve olası sorunların önüne geçilmiş olur.

Tema ve Site Kopyalama Özelliği
Bu özellik ile temanızı veya tüm sitenizi kolayca kopyalayabilir ve kullanım sağlayabilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak da siteniz üzerindeki WordPress kurulumunu silebilir, güncelleştirebilir ve virüs taraması yaparak sisteminizin sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

WordPress Toolkit Eklenti Yönetimi
WordPress Toolkit aracı ile sitenizin admin paneline giriş yapmadan yeni eklentiler yükleyebilir, mevcut eklentileri aktif veya pasif duruma getirebilirsiniz. Ayrıca sahip olduğunuz tüm eklentileri güncelleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Tüm bu işlemleri WordPress Toolkit içerisinden hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

WordPress Toolkit Tema Yönetimi
WordPress siteniz için tema yükleme, silme ve güncelleme işlemlerini yapabilmek için WordPress admin panelinize girmenize gerek yok. Tema ile ilgili tüm işlemlerinizi WordPress Toolkit aracı ile hızlı ve basit bir şekilde yapabilirsiniz. Dilediğiniz temayı etkinleştirerek site görünümünüzü kolayca değiştirin

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

WordPress Toolkit Aracının En Önemli Özelliği
WordPress Toolkit özelliğinin en önemli özelliği “Virüs Tarama” özelliğidir. Bu özellik sayesinde sitenizde bulunan zararlı exploitleri tescil ederek temizleme işlemini yapabilirsiniz. Bu zararlı yazılımlar tema, eklenti dosyalarındaki açıklardan veya ***** eklenti ve tema kullanımından kaynaklanıyor olabilir. Bu şekilde düzenli taramalar yaparak sitenizin sağlığını üst düzeyde tutabilirsiniz.

Yazımızda Plesk kontrol paneli tarafından hazırlanmış olan WordPress Toolkit aracının kullanımı ve yararları hakkında bilgiler verdik, aklınıza takılan soruları veya eklemek istediğiniz kısımları yorum olarak ileterek içeriğimizi zenginleştirebilirsiniz.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Aralık 2022, 21:48   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Plesk WordPress Toolkit Nedir?




Güzel paylaşım emeğine sağlık

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Plesk Nedir, Nasıl Kurulur? Yeni Başlayanlar İçin Plesk Panel Rehberi GeN Plesk 0 21 Aralık 2022 08:39
Plesk Windows WordPress artı Web Barındırma Platformu GeN Plesk 0 21 Aralık 2022 08:34
Plesk Nedir GeN Plesk 0 21 Aralık 2022 08:30
Whiskers v1.0.7 – WordPress Pets Store Themes – WordPress PetSHop Teması İndir batuhanqq Ücretsiz Scriptler 0 08 Mayıs 2022 10:25
Yeni Başlayanlar İçin WordPress Nedir? UzmaN Wordpress 0 03 Nisan 2019 15:25