IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2019, 09:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ticari kaygılarla internet radyoculuğu yapılır mı?




Ticari kaygılarla internet radyoculuğu yapılır mı?



Radyomood- Taha Kiremitci: İnternet radyolarının reklam geliri tabii ki karasal radyolara göre oldukça düşük oluyor. Hatta yok denecek kadar az. Ama internet radyolarının ortaya çıkış sebebi zaten ticari olmadı hiçbir zaman. Sadece, kişilerin seslerini duyurup sosyalleşebilmesi, aynı görüşe sahip daha fazla insana ulaşabilme amacı var ortada. Bunun yanında bir de eğlenmek tabii ki. İnternet mecrasında ticari kaygısı olan kişiler de yaptıkları işlerle bir süre sonra kendilerini belli ediyorlar haliyle.

97/13- Mustafa Geyik: Günümüz medyası, hepimizin bildiği gibi artık internete yöneliyor. Gazetelerin bazıları internet yayıncılığına geçti tamamen. Çok popülerlik kaygısı taşıyınca, belli kalıpları kırmak zor. Ama bağımsız bir internet radyosu böyle bir kaygıyla çıkmıyor ortaya. Daha özgür, daha geniş bir bakış açısıyla oluşuyor. Bu işi ticari kaygılarla yapan radyolar da var tabii ki. Onların piyasadaki popüler radyolardan farkı kalmıyor gibi. Ama yeterince gelişince bu işe verdiğimiz emekten para kazanmak da isteriz doğal olarak. Yine de bunu da kendi çizgimizi bozmadan yapmak önemli.

Radio Fil- Melih Kalabak: İşin ticari kısmında sanırım daha çok karasal radyolar var. İnternet radyoculuğu son yıllarda karasal yayın yapan radyolara oranla biraz daha rağbet görüyor. İnsanlar gününün büyük bir çoğunluğunu bilgisayar başında geçiriyorlar ve artık müzik dinleyecekleri, haberlere ulaşabilecekleri, sosyalleşebilecekleri alan internet. Tabii ki bu, karasal yayın yapan radyolar dinlenmiyor anlamına gelmiyor. Ama daha ticari kaygılarla yayın yaptıkları bir gerçek. Müzik dinlerken sürekli aralara reklamların girmesi ya da yayıncıların sürekli markalardan konuşmaları, genelde çalan parçaların “popüler basit müzik” olması dinleyiciyi itiyor. İnternet radyolarında bu kadar fazla reklama rastlayamazsınız. Çünkü reklamdan para kazanma fikriyle kurulmamıştır bu radyolar.

Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kaygılar, mi, radyoculuk, sanal, ticari, yapılır, yayın, yayıncı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnternet Radyoculuğu Nedir, Nasıl Kurulur? vioLeta Radyo Extra 0 21 Nisan 2019 11:24
Çin internet üzerinden çalışacak ''internet mahkemesi'' kurdu AttackMan Haber Arşivi 0 11 Şubat 2018 02:44