Gül Reçeli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeleri 500 gr gül yaprağı 1.5 kg toz şeker 500 ml sıcak su 1 kg toz şeker (ekstra) ► Hazırlanışı Gül yapraklarının beyaz kısımlarını kesip ayırın. Yaprakların renkli kısımlarını derin bir kaba bir sıra yayın. Üzerine toz şeker serpiştirin. Yapraklar ve 1.5 kg toz şeker bitinceye kadar aynı sıralamayı sürdürün. Üzerini örtüp iki gün bekletin. Yaprakların beyaz kısımlarını ayrı bir kaba alın. Üzerine kaynar su ilave edin ve üzerini nemli bir bezle örtün. Bir gün bekletip suyunu süzdürün. Bu suyla 1 kg şekeri karıştırın. İki gün sonra renkli yaprakları hamur gibi elinizle yoğurup tekrar üzerini örtün. Bir gün sonra beyaz yaprakların suyunu bir kaba süzdürün. Daha önce yoğurduğunuz renkli yaprakların üzerine şekerli suyu aktarıp kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri tel süzgeçle alın. Reçel kıvamına gelince ocaktan alın. Ilınınca kavanozlara aktarıp servise hazır hale getirin. |
Cevap: Gül Reçeli Gül Reçeli Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Gül Reçeli Yapılışı GÜL ve gelinciklerin yapraklarını koparıp, altındaki beyaz kısımlarını kesin. Tozşeker ve suyu birtencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca gül ve gelincik yapraklarını ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Kavanozlara doldurduktan sonra ağzını sıkıca kapatıp, dilediğiniz zaman tüketin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:40. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net