![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Gül Reçeli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri 500 gr gül yaprağı 1.5 kg toz şeker 500 ml sıcak su 1 kg toz şeker (ekstra) ► Hazırlanışı Gül yapraklarının beyaz kısımlarını kesip ayırın. Yaprakların renkli kısımlarını derin bir kaba bir sıra yayın. Üzerine toz şeker serpiştirin. Yapraklar ve 1.5 kg toz şeker bitinceye kadar aynı sıralamayı sürdürün. Üzerini örtüp iki gün bekletin. Yaprakların beyaz kısımlarını ayrı bir kaba alın. Üzerine kaynar su ilave edin ve üzerini nemli bir bezle örtün. Bir gün bekletip suyunu süzdürün. Bu suyla 1 kg şekeri karıştırın. İki gün sonra renkli yaprakları hamur gibi elinizle yoğurup tekrar üzerini örtün. Bir gün sonra beyaz yaprakların suyunu bir kaba süzdürün. Daha önce yoğurduğunuz renkli yaprakların üzerine şekerli suyu aktarıp kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri tel süzgeçle alın. Reçel kıvamına gelince ocaktan alın. Ilınınca kavanozlara aktarıp servise hazır hale getirin. | |
| ![]() |
Etiketler |
gül, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ceviz Reçeli | Elysian | Reçel Tarifleri | 2 | 20 Temmuz 2024 07:41 |
Nar Reçeli | Tanem | Reçel Tarifleri | 0 | 09 Aralık 2018 13:10 |
Patlıcan Reçeli | Funda | Reçel Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2018 22:33 |
Süt Reçeli | Lcia | Reçel Tarifleri | 0 | 02 Eylül 2014 21:31 |
Dut reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:40 |