IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2012, 18:09   #1
Çevrimdışı
Gül Reçeli


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri

500 gr gül yaprağı
1.5 kg toz şeker
500 ml sıcak su
1 kg toz şeker (ekstra)

► Hazırlanışı

Gül yapraklarının beyaz kısımlarını kesip ayırın. Yaprakların renkli kısımlarını derin bir kaba bir sıra yayın. Üzerine toz şeker serpiştirin. Yapraklar ve 1.5 kg toz şeker bitinceye kadar aynı sıralamayı sürdürün. Üzerini örtüp iki gün bekletin.

Yaprakların beyaz kısımlarını ayrı bir kaba alın. Üzerine kaynar su ilave edin ve üzerini nemli bir bezle örtün. Bir gün bekletip suyunu süzdürün. Bu suyla 1 kg şekeri karıştırın.

İki gün sonra renkli yaprakları hamur gibi elinizle yoğurup tekrar üzerini örtün.

Bir gün sonra beyaz yaprakların suyunu bir kaba süzdürün. Daha önce yoğurduğunuz renkli yaprakların üzerine şekerli suyu aktarıp kaynatın.

Üzerinde biriken köpükleri tel süzgeçle alın. Reçel kıvamına gelince ocaktan alın. Ilınınca kavanozlara aktarıp servise hazır hale getirin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri

500 gr gül yaprağı
1.5 kg toz şeker
500 ml sıcak su
1 kg toz şeker (ekstra)

► Hazırlanışı

Gül yapraklarının beyaz kısımlarını kesip ayırın. Yaprakların renkli kısımlarını derin bir kaba bir sıra yayın. Üzerine toz şeker serpiştirin. Yapraklar ve 1.5 kg toz şeker bitinceye kadar aynı sıralamayı sürdürün. Üzerini örtüp iki gün bekletin.

Yaprakların beyaz kısımlarını ayrı bir kaba alın. Üzerine kaynar su ilave edin ve üzerini nemli bir bezle örtün. Bir gün bekletip suyunu süzdürün. Bu suyla 1 kg şekeri karıştırın.

İki gün sonra renkli yaprakları hamur gibi elinizle yoğurup tekrar üzerini örtün.

Bir gün sonra beyaz yaprakların suyunu bir kaba süzdürün. Daha önce yoğurduğunuz renkli yaprakların üzerine şekerli suyu aktarıp kaynatın.

Üzerinde biriken köpükleri tel süzgeçle alın. Reçel kıvamına gelince ocaktan alın. Ilınınca kavanozlara aktarıp servise hazır hale getirin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 18 Mayıs 2013, 23:15   #2
Çevrimdışı
Cevap: Gül Reçeli




Gül Reçeli Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 30 adet kokulu gül
    10 adet gelincik
    1 kg tozşeker
    2 su bardağı su
    2 çorba kaşığı limon suyu

    Servis için:
    Kepekli bisküvi
    Labne peyniri


Gül Reçeli Yapılışı


GÜL ve gelinciklerin yapraklarını koparıp, altındaki beyaz kısımlarını kesin. Tozşeker ve suyu birtencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca gül ve gelincik yapraklarını ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Kavanozlara doldurduktan sonra ağzını sıkıca kapatıp, dilediğiniz zaman tüketin.



  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
gül, reçeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İncir Reçeli N999 Reçel Tarifleri 3 19 Mayıs 2013 13:18
Zambak Reçeli N999 Reçel Tarifleri 0 27 Mart 2012 18:06
İncir Reçeli | PauL | PauL Sinema Dünyası 6 28 Eylül 2011 15:27
Patlıcan reçeli (antalya) Sır Reçel Tarifleri 3 23 Ekim 2010 16:49
Domates receli (artvin) Sır Reçel Tarifleri 0 21 Ekim 2010 13:10