IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2018, 22:33   #1
Çevrimdışı
Patlıcan Reçeli


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan
8 bardak şeker
3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
10-15 kadar karanfil
Nohut kadar şap

Yapılışı:
Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır.
Soyulanlar hemen suya atılır.
Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır.
Suyu iyice süzülür.
Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve suyu yine iyice süzülür.
Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur.
Kaynatılır ve köpükleri alınır.
İçerisine patlıcanlar atılır.
Kaynamaya bırakılır.
Sonra nohut kadar şap atılır.
Yine kaynatmaya devam edilir.
Bir tabak üzerine damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş demektir.
Bundan sonra limon tuzu atılır, bir iki taşım daha kaynatılır, ocaktan indirilir.
Soğuduktan sonra bazı patlıcanlara karanfiller saplanır.
Karanfil kokusu hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar.
Kavanozlara doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir.
Afiyet olsun…

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan
8 bardak şeker
3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
10-15 kadar karanfil
Nohut kadar şap

Yapılışı:
Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır.
Soyulanlar hemen suya atılır.
Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır.
Suyu iyice süzülür.
Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve suyu yine iyice süzülür.
Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur.
Kaynatılır ve köpükleri alınır.
İçerisine patlıcanlar atılır.
Kaynamaya bırakılır.
Sonra nohut kadar şap atılır.
Yine kaynatmaya devam edilir.
Bir tabak üzerine damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş demektir.
Bundan sonra limon tuzu atılır, bir iki taşım daha kaynatılır, ocaktan indirilir.
Soğuduktan sonra bazı patlıcanlara karanfiller saplanır.
Karanfil kokusu hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar.
Kavanozlara doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir.
Afiyet olsun…
__________________
Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.
Hayal gücü ise her yere.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
patlıcanreçeli, reçeller, yemektarifleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süt Reçeli Lcia Reçel Tarifleri 0 02 Eylül 2014 21:31
Dut reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:40
Patlıcan-Biber Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:21
Gül Reçeli N999 Reçel Tarifleri 1 18 Mayıs 2013 23:15
Patlıcan reçeli (antalya) Sır Reçel Tarifleri 3 23 Ekim 2010 16:49