Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Mayıs 2018, 22:33   #1
Çevrimdışı
Funda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcan Reçeli





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan
8 bardak şeker
3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
10-15 kadar karanfil
Nohut kadar şap

Yapılışı:
Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır.
Soyulanlar hemen suya atılır.
Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır.
Suyu iyice süzülür.
Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve suyu yine iyice süzülür.
Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur.
Kaynatılır ve köpükleri alınır.
İçerisine patlıcanlar atılır.
Kaynamaya bırakılır.
Sonra nohut kadar şap atılır.
Yine kaynatmaya devam edilir.
Bir tabak üzerine damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş demektir.
Bundan sonra limon tuzu atılır, bir iki taşım daha kaynatılır, ocaktan indirilir.
Soğuduktan sonra bazı patlıcanlara karanfiller saplanır.
Karanfil kokusu hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar.
Kavanozlara doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir.
Afiyet olsun…

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet