IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2010, 12:59   #1
Çevrimdışı
Patlıcan reçeli (antalya)


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEME
  • 1 kilo çok küçük patlıcan (Ortalama parmak boyunda her birisi)
  • 1 kilo şeker
  • 1 adet limon
  • 1 kilo sönmemiş kireç
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlıdır)

HAZIRLANIŞI
Ortalama bir elin parmakları boyutlarındaki patlıcanlarımızın sap kısımlarını külah şeklinde kestikten sonra kabuğu ince zar gibi soyulur ve su dolu tencere de kaynamaya bırakılır fakat patlıcanlarınızın dışının sadece biraz yumuşaması yeterliğidir. Elinize aldığınızda sıkalabiliyorsa kafîdir. Bir kilo kadar sönmemiş kireci su ile ezdikten sonra biraz bekleyin ve içindeki kireç çöktükten sonra yeniden su ekleyin ve yeniden aynı işlemi yapın bu işlemi 4-5 kez yaptığınızda gerekli kıvama gelmiş olacaktır devamında içinde su ile yarım saat kadar patlıcanları bunun içinde bekletin. Daha sonrasında patlıcanları bol su ile yıkayıp iyice sıkın içinden çıkan su ile patlıcanın acı tadı da çıkar bu işlemi ne kadar tekrarlarsanız o kadar tadını alır. Daha sonra 1 kilo şeker ve bir bardak su ile ocağa konulur. Kaynamaya başaldığında limon suyu ekleyerek tadı kestirilir. Kaynadığı zaman içine patlıcanlarımızı atıp 1 saat kadar içinde kaynatıyoruz. Kaynama işlemi bittiğinde patlıcanlar şekeri içine çekmiş olacaklar. Kaynadığı zaman patlıcanları soğuması için ocaktan indirilerek tenceresi ile bekletin soğudu zaman patlıcanları kavonozlara yerleştirin şurubu da üzerine dökün.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEME
  • 1 kilo çok küçük patlıcan (Ortalama parmak boyunda her birisi)
  • 1 kilo şeker
  • 1 adet limon
  • 1 kilo sönmemiş kireç
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlıdır)

HAZIRLANIŞI
Ortalama bir elin parmakları boyutlarındaki patlıcanlarımızın sap kısımlarını külah şeklinde kestikten sonra kabuğu ince zar gibi soyulur ve su dolu tencere de kaynamaya bırakılır fakat patlıcanlarınızın dışının sadece biraz yumuşaması yeterliğidir. Elinize aldığınızda sıkalabiliyorsa kafîdir. Bir kilo kadar sönmemiş kireci su ile ezdikten sonra biraz bekleyin ve içindeki kireç çöktükten sonra yeniden su ekleyin ve yeniden aynı işlemi yapın bu işlemi 4-5 kez yaptığınızda gerekli kıvama gelmiş olacaktır devamında içinde su ile yarım saat kadar patlıcanları bunun içinde bekletin. Daha sonrasında patlıcanları bol su ile yıkayıp iyice sıkın içinden çıkan su ile patlıcanın acı tadı da çıkar bu işlemi ne kadar tekrarlarsanız o kadar tadını alır. Daha sonra 1 kilo şeker ve bir bardak su ile ocağa konulur. Kaynamaya başaldığında limon suyu ekleyerek tadı kestirilir. Kaynadığı zaman içine patlıcanlarımızı atıp 1 saat kadar içinde kaynatıyoruz. Kaynama işlemi bittiğinde patlıcanlar şekeri içine çekmiş olacaklar. Kaynadığı zaman patlıcanları soğuması için ocaktan indirilerek tenceresi ile bekletin soğudu zaman patlıcanları kavonozlara yerleştirin şurubu da üzerine dökün.
__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 22 Ekim 2010, 02:05   #2
Çevrimdışı
Cevap: Patlıcan reçeli (antalya)




Patlıcan sevmem ama patlıcan reçelini çok severim.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 22 Ekim 2010, 03:52   #3
Dilara
Guest
Dilara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cevap: Patlıcan reçeli (antalya)




Antalya değil, Adanada da yapıyorlar bi kere huuh. d: çok severim, bi bunu bide kabak tatlısını.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Ekim 2010, 16:49   #4
Çevrimdışı
Cevap: Patlıcan reçeli (antalya)




JeSsy Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Antalya değil, Adanada da yapıyorlar bi kere huuh.

Ya bırak ya Antalya'da daha çok yapılıyor. Hem oraya tarifi bile ben yazdım.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
antalya, patlican, patlıcan, reçeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süt Reçeli Lcia Reçel Tarifleri 0 02 Eylül 2014 21:31
Dut reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:40
Patlıcan-Biber Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:21
Gül Reçeli N999 Reçel Tarifleri 1 18 Mayıs 2013 23:15