Konu: Gül Reçeli
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Mart 2012, 18:09   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gül Reçeli





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri

500 gr gül yaprağı
1.5 kg toz şeker
500 ml sıcak su
1 kg toz şeker (ekstra)

► Hazırlanışı

Gül yapraklarının beyaz kısımlarını kesip ayırın. Yaprakların renkli kısımlarını derin bir kaba bir sıra yayın. Üzerine toz şeker serpiştirin. Yapraklar ve 1.5 kg toz şeker bitinceye kadar aynı sıralamayı sürdürün. Üzerini örtüp iki gün bekletin.

Yaprakların beyaz kısımlarını ayrı bir kaba alın. Üzerine kaynar su ilave edin ve üzerini nemli bir bezle örtün. Bir gün bekletip suyunu süzdürün. Bu suyla 1 kg şekeri karıştırın.

İki gün sonra renkli yaprakları hamur gibi elinizle yoğurup tekrar üzerini örtün.

Bir gün sonra beyaz yaprakların suyunu bir kaba süzdürün. Daha önce yoğurduğunuz renkli yaprakların üzerine şekerli suyu aktarıp kaynatın.

Üzerinde biriken köpükleri tel süzgeçle alın. Reçel kıvamına gelince ocaktan alın. Ilınınca kavanozlara aktarıp servise hazır hale getirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet