IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 17:48   #1
Çevrimdışı
Kuşburnu Elma Reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Kuşburnu Elma Reçeli Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Malzemeler:
2-3 adet kuşburnu poşet çay
2 su bardağı kaynar su
600 g küp şeklinde doğranmış elma
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı:
Poşet çayları bir kaba alın. Üzerine 2 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve 10-15 dakika bekletin. Sürenin sonunda poşetleri çıkartıp kuşburnu çayını bir tencereye alın. Üzerine elmaları ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
Kuşburnu Elma Reçeli Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Malzemeler:
2-3 adet kuşburnu poşet çay
2 su bardağı kaynar su
600 g küp şeklinde doğranmış elma
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı:
Poşet çayları bir kaba alın. Üzerine 2 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve 10-15 dakika bekletin. Sürenin sonunda poşetleri çıkartıp kuşburnu çayını bir tencereye alın. Üzerine elmaları ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
elma, kuşburnu, reçeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elma Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:39
Cevizli Elma Reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:31
Mutfağınızdan Kuşburnu Eksik Olmasın System Sağlık Köşesi 0 01 Kasım 2011 16:22
C vitamini deposu: Kuşburnu Dilara Sağlık Köşesi 0 14 Ekim 2010 07:12