 | |
Violent | 19 Mayıs 2013 18:26 | Resimli Anlatım Çilek Reçeli Yapılışı Resimli Anlatım Çilek Reçeli Yapılışı Eğer çilek reçeli yapacaksanız tam zamanı... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1024x768.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler - 500 Gr. Çilek
- 500 Gr. Toz Şeker
- 1 Adet Limon'un Suyu
Yapılışı - Çilekleri yıkayıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saplarını temizleyin.
- Çilekler çok iri ise dörde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] orta boy ise ikiye bölün.
- Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin.
- Ertesi gün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] erimiş şeker ve çilekleri -su eklemeden- ocağa koyun ve orta ateşte arada sırada karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve mümkün olduğunca karıştırmadan pişirmeye devam edin. Bu sırada reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu köpükleri sürekli alın.
- Ateşi kıstıktan 10-15 dk. sonra reçel hafif koyulaşmaya başlayacak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu kıvamı; karıştırırken kaşıktan akmasına göre anlayabilirsiniz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaşıktan su gibi akıyorsa daha kaynamaya ihtiyacı var demektir.
- Reçelin kıvamı koyulaşmaya başlayınca (bu da ateşi kıstıktan yaklaşık 20 dk. sonra olacak) limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk. daha kaynatın.
- Reçelden bir tatlı kaşığı kadar alın ve soğuk bir çay tabağına koyun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] parmağınızla ortasından çizik yapın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] reçel yavaş yavaş birleşiyorsa olmuş demektir. -Reçeli koymadan önce tabağı boş olarak bir süre buzdolabında bekletip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyice soğumasını sağlayın
NOTLAR; - Reçelin malzemelerini aynı oranda arttırabilirsiniz ancak limon suyunu aynı oranda arttırmayın. Örneğin; 2 kilo çilek ve şekerden yapacaksanız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet limon suyu eklemeniz yeterli.
- Limon suyu yerine limon tuzu da kullanabilirsiniz. O zaman yarım kilo çilek için; 1 çay kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 kilo çilek için 2 çay kaşığı limon tuzu kullanmanız yeterli. Limon tuzu da limon suyu gibi inmesine yakın ekleniyor.
- Limon tuzu ile yaparsanız limon sulu reçele göre daha fazla dayanıyor.
- Ayrıca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] reçel ne kadar koyu kıvamlı olursa o kadar uzun süre dayanıyor.
- Reçeli ne kadar uzun süre kaynatırsanız o kadar koyu kıvamlı oluyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biz koyu kıvamlı sevdiğimiz için; -ateşi kıstıktan sonra- toplam 25 dk. kaynattık.
- Reçel biraz ılındıktan sonra kavanoza alın ve iyice soğumadan sakın ağzını kapatmayın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] küflenme yapabilir.
- Reçeli kavanoza aldığınızda üzerinde köpük varsa mutlaka alın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] reçelin şekerlenmesine neden olur.
- Çilek olarak koyu renkli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tatlı ve kokulu olanları tercih edin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1600x1200.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1600x1200.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:24. | |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk