IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Reçel Tarifleri (https://www.ircforumlari.net/recel-tarifleri/)
-   -   Resimli Anlatım Çilek Reçeli Yapılışı (https://www.ircforumlari.net/recel-tarifleri/531548-resimli-anlatim-cilek-receli-yapilisi.html)

Violent 19 Mayıs 2013 18:26

Resimli Anlatım Çilek Reçeli Yapılışı
 
Resimli Anlatım Çilek Reçeli Yapılışı

Eğer çilek reçeli yapacaksanız tam zamanı...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1024x768.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
  • 500 Gr. Çilek
  • 500 Gr. Toz Şeker
  • 1 Adet Limon'un Suyu
Yapılışı
  • Çilekleri yıkayıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saplarını temizleyin.
  • Çilekler çok iri ise dörde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] orta boy ise ikiye bölün.
  • Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin.
  • Ertesi gün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] erimiş şeker ve çilekleri -su eklemeden- ocağa koyun ve orta ateşte arada sırada karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve mümkün olduğunca karıştırmadan pişirmeye devam edin. Bu sırada reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu köpükleri sürekli alın.

  • Ateşi kıstıktan 10-15 dk. sonra reçel hafif koyulaşmaya başlayacak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu kıvamı; karıştırırken kaşıktan akmasına göre anlayabilirsiniz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaşıktan su gibi akıyorsa daha kaynamaya ihtiyacı var demektir.
  • Reçelin kıvamı koyulaşmaya başlayınca (bu da ateşi kıstıktan yaklaşık 20 dk. sonra olacak) limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk. daha kaynatın.
  • Reçelden bir tatlı kaşığı kadar alın ve soğuk bir çay tabağına koyun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] parmağınızla ortasından çizik yapın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] reçel yavaş yavaş birleşiyorsa olmuş demektir. -Reçeli koymadan önce tabağı boş olarak bir süre buzdolabında bekletip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyice soğumasını sağlayın

NOTLAR;
  • Reçelin malzemelerini aynı oranda arttırabilirsiniz ancak limon suyunu aynı oranda arttırmayın. Örneğin; 2 kilo çilek ve şekerden yapacaksanız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet limon suyu eklemeniz yeterli.
  • Limon suyu yerine limon tuzu da kullanabilirsiniz. O zaman yarım kilo çilek için; 1 çay kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 kilo çilek için 2 çay kaşığı limon tuzu kullanmanız yeterli. Limon tuzu da limon suyu gibi inmesine yakın ekleniyor.
  • Limon tuzu ile yaparsanız limon sulu reçele göre daha fazla dayanıyor.
  • Ayrıca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] reçel ne kadar koyu kıvamlı olursa o kadar uzun süre dayanıyor.
  • Reçeli ne kadar uzun süre kaynatırsanız o kadar koyu kıvamlı oluyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biz koyu kıvamlı sevdiğimiz için; -ateşi kıstıktan sonra- toplam 25 dk. kaynattık.
  • Reçel biraz ılındıktan sonra kavanoza alın ve iyice soğumadan sakın ağzını kapatmayın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] küflenme yapabilir.
  • Reçeli kavanoza aldığınızda üzerinde köpük varsa mutlaka alın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] reçelin şekerlenmesine neden olur.
  • Çilek olarak koyu renkli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tatlı ve kokulu olanları tercih edin.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1600x1200.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1600x1200.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk