IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 18:26   #1
Çevrimdışı
Resimli Anlatım Çilek Reçeli Yapılışı


-- Sponsor Baglantı --


Resimli Anlatım Çilek Reçeli Yapılışı

Eğer çilek reçeli yapacaksanız tam zamanı...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1024x768.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
  • 500 Gr. Çilek
  • 500 Gr. Toz Şeker
  • 1 Adet Limon'un Suyu
Yapılışı
  • Çilekleri yıkayıp
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    saplarını temizleyin.
  • Çilekler çok iri ise dörde
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    orta boy ise ikiye bölün.
  • Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin.
  • Ertesi gün
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    erimiş şeker ve çilekleri -su eklemeden- ocağa koyun ve orta ateşte arada sırada karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve mümkün olduğunca karıştırmadan pişirmeye devam edin. Bu sırada reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    bu köpükleri sürekli alın.

  • Ateşi kıstıktan 10-15 dk. sonra reçel hafif koyulaşmaya başlayacak
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    bu kıvamı; karıştırırken kaşıktan akmasına göre anlayabilirsiniz
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    kaşıktan su gibi akıyorsa daha kaynamaya ihtiyacı var demektir.
  • Reçelin kıvamı koyulaşmaya başlayınca (bu da ateşi kıstıktan yaklaşık 20 dk. sonra olacak) limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk. daha kaynatın.
  • Reçelden bir tatlı kaşığı kadar alın ve soğuk bir çay tabağına koyun
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    parmağınızla ortasından çizik yapın
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    reçel yavaş yavaş birleşiyorsa olmuş demektir. -Reçeli koymadan önce tabağı boş olarak bir süre buzdolabında bekletip
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    iyice soğumasını sağlayın

NOTLAR;
  • Reçelin malzemelerini aynı oranda arttırabilirsiniz ancak limon suyunu aynı oranda arttırmayın. Örneğin; 2 kilo çilek ve şekerden yapacaksanız
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    2 adet limon suyu eklemeniz yeterli.
  • Limon suyu yerine limon tuzu da kullanabilirsiniz. O zaman yarım kilo çilek için; 1 çay kaşığı
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    2 kilo çilek için 2 çay kaşığı limon tuzu kullanmanız yeterli. Limon tuzu da limon suyu gibi inmesine yakın ekleniyor.
  • Limon tuzu ile yaparsanız limon sulu reçele göre daha fazla dayanıyor.
  • Ayrıca
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    reçel ne kadar koyu kıvamlı olursa o kadar uzun süre dayanıyor.
  • Reçeli ne kadar uzun süre kaynatırsanız o kadar koyu kıvamlı oluyor
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    biz koyu kıvamlı sevdiğimiz için; -ateşi kıstıktan sonra- toplam 25 dk. kaynattık.
  • Reçel biraz ılındıktan sonra kavanoza alın ve iyice soğumadan sakın ağzını kapatmayın
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    küflenme yapabilir.
  • Reçeli kavanoza aldığınızda üzerinde köpük varsa mutlaka alın
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    reçelin şekerlenmesine neden olur.
  • Çilek olarak koyu renkli
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    tatlı ve kokulu olanları tercih edin.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1600x1200.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1600x1200.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Resimli Anlatım Çilek Reçeli Yapılışı

Eğer çilek reçeli yapacaksanız tam zamanı...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1024x768.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
  • 500 Gr. Çilek
  • 500 Gr. Toz Şeker
  • 1 Adet Limon'un Suyu
Yapılışı
  • Çilekleri yıkayıp
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    saplarını temizleyin.
  • Çilekler çok iri ise dörde
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    orta boy ise ikiye bölün.
  • Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak bir gece bekletin.
  • Ertesi gün
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    erimiş şeker ve çilekleri -su eklemeden- ocağa koyun ve orta ateşte arada sırada karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve mümkün olduğunca karıştırmadan pişirmeye devam edin. Bu sırada reçelin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacak
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    bu köpükleri sürekli alın.

  • Ateşi kıstıktan 10-15 dk. sonra reçel hafif koyulaşmaya başlayacak
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    bu kıvamı; karıştırırken kaşıktan akmasına göre anlayabilirsiniz
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    kaşıktan su gibi akıyorsa daha kaynamaya ihtiyacı var demektir.
  • Reçelin kıvamı koyulaşmaya başlayınca (bu da ateşi kıstıktan yaklaşık 20 dk. sonra olacak) limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk. daha kaynatın.
  • Reçelden bir tatlı kaşığı kadar alın ve soğuk bir çay tabağına koyun
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    parmağınızla ortasından çizik yapın
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    reçel yavaş yavaş birleşiyorsa olmuş demektir. -Reçeli koymadan önce tabağı boş olarak bir süre buzdolabında bekletip
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    iyice soğumasını sağlayın

NOTLAR;
  • Reçelin malzemelerini aynı oranda arttırabilirsiniz ancak limon suyunu aynı oranda arttırmayın. Örneğin; 2 kilo çilek ve şekerden yapacaksanız
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    2 adet limon suyu eklemeniz yeterli.
  • Limon suyu yerine limon tuzu da kullanabilirsiniz. O zaman yarım kilo çilek için; 1 çay kaşığı
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    2 kilo çilek için 2 çay kaşığı limon tuzu kullanmanız yeterli. Limon tuzu da limon suyu gibi inmesine yakın ekleniyor.
  • Limon tuzu ile yaparsanız limon sulu reçele göre daha fazla dayanıyor.
  • Ayrıca
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    reçel ne kadar koyu kıvamlı olursa o kadar uzun süre dayanıyor.
  • Reçeli ne kadar uzun süre kaynatırsanız o kadar koyu kıvamlı oluyor
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    biz koyu kıvamlı sevdiğimiz için; -ateşi kıstıktan sonra- toplam 25 dk. kaynattık.
  • Reçel biraz ılındıktan sonra kavanoza alın ve iyice soğumadan sakın ağzını kapatmayın
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    küflenme yapabilir.
  • Reçeli kavanoza aldığınızda üzerinde köpük varsa mutlaka alın
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    reçelin şekerlenmesine neden olur.
  • Çilek olarak koyu renkli
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    tatlı ve kokulu olanları tercih edin.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1600x1200.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu resim küçültülmüştür. Gerçek boyuta dönmek için tıklayın. 1600x1200.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cilek

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çilek Reçeli Violent Reçel Tarifleri 1 19 Mayıs 2013 13:17
Phpmyadmin Detaylı Anlatım ( Resimli anlatım) MorfiN PHP 1 27 Nisan 2012 20:20
Vanilyalı Çilek Kompostosu Tarifi Resimli Burce İçkiler İçecekler 0 23 Mart 2012 02:48
İri Dalgalı Perma Yapılışı - Resimli Anlatım yoSun Ah Kadınlar 0 26 Ağustos 2011 02:44