Violent | 19 Mayıs 2013 18:30 | Reçel Yapmanın Püf Noktaları - Reçel Yapmanın Püf Noktaları
- Reçel İçin Püf Noktaları
- Güzel Reçel Yapmanın Püf Noktaları
- [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
* Reçelinizin olduğunu anlamak için şerbetinden bir damla tırnağınızın üstüne damlatın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akmıyorsa reçel olmuştur.
* Tereyağ reçelinizin hem parlak olmasını hemde şekerlenmesini önler.
* Reçel sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatırsanız bozulmaz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] küflenmez.
* Reçeli kaynatım beklettikten sonra tekrar kaynatırsanız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] reçel şekerlenmez.
* Reçelin rengi meyvenin renğine yakın olmalıdır.
* Reçelinize limon damlatamazsanız limon tuzuda olabilir.
* Reçel için seçilecek meyveler taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ezik ve çürük olmamalıdır.
* Her meyvenin reçeli yapılabilir.
* Meyvenin cinsine göre 1 kg meyveye 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]5 kg şeker konulabilir.
* Ekşi meyvelere şeker miktarı artırılabilir.
* Marmelat yaparsanız yumuşak meyveler kullanılabilir.
* İstenilirse reçeller güneşte bırakılarak yapılabilir.
* Reçelin şerbeti ve meyveleri arasında bir oran olmalıdır.
* Kavanozdan reçel alırken temiz kaşık kullanıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kapağı yeniden iyice kapatılmalıdır.
* Reçeller buzdolabında saklanmamalıdır. |