IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2013, 01:17   #1
Estela
Guest
Estela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Hercai Reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Hercai Reçeli

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hercai Reçeli Tarifi - Hercai Reçeli Nasıl Yapılır - Hercai Reçelinin Yapılışı - Karşık Yaz Meyve Reçeli
Malzemeler:

1 kg. vişne
1 kg. iri kırmızı erik
1 kg. şeftali(biraz sertçe)
1 kg. kayısı(kokulu,sert,beneksiz)
1/2 kg. nektari
1/2 kg. karadut(bulabilirseniz)
2250 gr. tozşeker
1 yemek kaşığı limon suyu veya 1 çay kaşığı ucu ile limon tuzu

Yapılışı:

1. Bütün meyveleri yıkayın.Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın.Erik,şeftali ve nektarinin kabuklarını soyun.Erikleri dilimleyin.Nektari ve şeftaliyi küp doğrayın(biraz irice)kayısıyı dilimleyin.
2. Meyveleri aralarına şekerle kat kat döşeyin(en alta kara dut yerleştirin-sulu olduğu için)
3. 30. dk. sonra ateşe alıp,hiç kısmadan kaynatmaya başlayın.Devamlı başında durarak köpüklerini kevgirle alın.Kıvamını arada kontrol edip,kaşıktan uzayarak dökülene dek pişirin(ateşi hiç kısmadan) Kıvamı gelince,limon suyu veya tuzunu ilave edip,iki taşım kaynatıp,ocağı kapatın.Hemen kavanozlara alıp kapağı kapatıp ters çevirin(soğuyana dek)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hercai Reçeli

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hercai Reçeli Tarifi - Hercai Reçeli Nasıl Yapılır - Hercai Reçelinin Yapılışı - Karşık Yaz Meyve Reçeli
Malzemeler:

1 kg. vişne
1 kg. iri kırmızı erik
1 kg. şeftali(biraz sertçe)
1 kg. kayısı(kokulu,sert,beneksiz)
1/2 kg. nektari
1/2 kg. karadut(bulabilirseniz)
2250 gr. tozşeker
1 yemek kaşığı limon suyu veya 1 çay kaşığı ucu ile limon tuzu

Yapılışı:

1. Bütün meyveleri yıkayın.Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın.Erik,şeftali ve nektarinin kabuklarını soyun.Erikleri dilimleyin.Nektari ve şeftaliyi küp doğrayın(biraz irice)kayısıyı dilimleyin.
2. Meyveleri aralarına şekerle kat kat döşeyin(en alta kara dut yerleştirin-sulu olduğu için)
3. 30. dk. sonra ateşe alıp,hiç kısmadan kaynatmaya başlayın.Devamlı başında durarak köpüklerini kevgirle alın.Kıvamını arada kontrol edip,kaşıktan uzayarak dökülene dek pişirin(ateşi hiç kısmadan) Kıvamı gelince,limon suyu veya tuzunu ilave edip,iki taşım kaynatıp,ocağı kapatın.Hemen kavanozlara alıp kapağı kapatıp ters çevirin(soğuyana dek)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
hercai, reçeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Röportaj : HeRCai DaDaS IRC Dünyasından Röportajlar 42 13 Nisan 2014 17:33
Kardelen ve Hercai nin Hikayesi Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Temmuz 2012 05:06
Hercai Menekşe nedir? Faydaları nelerdir? ALeMCi Alternatif Tıp 0 22 Nisan 2012 18:24
Nice Mutlu Yıllara @HeRCai Sevda Tebrikler & Kutlamalar 12 07 Şubat 2012 22:50