IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2014, 11:01   #1
Çevrimdışı
Sakızlı Şeftali Kayısı Marmelatı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Bir buçuk kg şeftali
Bir buçuk kg kayısı
3 çorba kaşığı su
5 su bardağı tozşeker
5 parça mercimek büyüklüğünde damla sakızı
4 çorba kaşığı limon suyu

Sakızlı Şeftali-Kayısı Marmeladı Yapılışı

ŞEFTALİLERİN kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyerek bir tencereye alın. Üzerine çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz kayısıları ve suyu ilave edin. Meyveler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Damla sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Çıkarıp havanda dövün. Ilınan meyveleri blenderden geçirip yeniden tencereye alın. Üzerine tozşeker ve damla sakızı ekleyin. Kısık ateşte dibi tutmasın diye arada bir karıştırarak 45 dakika pişirin. Üzerine limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.

(sofra)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Bir buçuk kg şeftali
Bir buçuk kg kayısı
3 çorba kaşığı su
5 su bardağı tozşeker
5 parça mercimek büyüklüğünde damla sakızı
4 çorba kaşığı limon suyu

Sakızlı Şeftali-Kayısı Marmeladı Yapılışı

ŞEFTALİLERİN kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyerek bir tencereye alın. Üzerine çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz kayısıları ve suyu ilave edin. Meyveler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Damla sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Çıkarıp havanda dövün. Ilınan meyveleri blenderden geçirip yeniden tencereye alın. Üzerine tozşeker ve damla sakızı ekleyin. Kısık ateşte dibi tutmasın diye arada bir karıştırarak 45 dakika pişirin. Üzerine limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.

(sofra)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kayısı, marmelatı, sakızlı, şeftali

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuru Dut Marmelatı Amelia Reçel Tarifleri 0 21 Mart 2014 20:05
Alman Usulü Kayısı Marmelatı Elysian Reçel Tarifleri 0 26 Şubat 2014 13:07
Kayısı Marmelatı Zen Yemek Tarifleri 0 03 Kasım 2012 19:45
Şeftali ve kayısı :) Luthien Fıkra 2 21 Kasım 2011 08:36
Şeftali Nedir - Şeftali Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 15:24