21 Ocak 2015, 17:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pomelo Reçeli Malzemeler 1 tane şadok- pemolo(Genellikle sarı olan etli kısmı pembe çıktı.) 1 portakal 10 dilim taze zencefil (dilimler meyve soyacağının dilimlediği kalınlıkta) 1 limonun suyu- taze sıkılmış Toz şeker (Bu miktar yaklaşık 500- 750gr arası idi.) İçme suyu Pemolo meyvesinin ve portakalın üzeri alacalı olarak rendenin ince gözünden rendelenir. Bu işlemi üstünkörü yaptım çünkü acımsı tatlı tatlardan hoşlanıyorum. Çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir. İç kısmındaki beyazlardan incecik alınır. Sadece kabuk kalmasından çok turunç reçelinde de yaptığım gibi beyazını üzerinde bırakıyorum lokum gibi olmasını sağlıyor. Haşlanan meyve dilimleri soğuk suyun içinde 5 er dakika içinde bulundurularak 3 sefer daha suyu değiştirilerek acısı giderilir. Bu işlemleri yaparken şadoğun yenebilen etli kısmı dilimlenir ve üzerindeki segmentleri ve çekirdekleri alınır. Temizlenen meyve dilimleri uygun bir tencereye alınır ve üzerine 1 limonun taze sıkılmış suyu ve üzerini örtecek kadar içme suyu ilavesiyle orta ateşte kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte haşlanır. Üzerinde oluşan köpükler alınır. Haşlanan meyve dilimleri suyuyla birlikte bir ölçü kabına alınır aynı ölçü kadar toz şeker de belirlenir. Haşlanıp suyu süzülmüş şadok ve portakal dilimleri elinizle ufak darbelerle suyu sıkılır ve portakal dilimleri içte kalmak üzere rulo şeklinde sarılır ve kürdanla sabitlenir. Uygun bir tencereye ayarlanan toz şekerin bir kısmı yayılır üzerine şadok dilimleri ve haşlanan etli kısmı yayılır ve üzeri şekerle kapatılıp 1 gece dinlendirilir. Ertesi gün zencefil dilimleri ilave edilip önce orta kaynadıktan sonra kısık ateşte kabuklar şeffaflaşıp kıvam alana kadar kaynatılır. İlk sıcaklığı geçtikten sonra kürdanlardan temizlenir ve kavanoza alınır ve serin yerde saklanır. Taze peynir, kaymak ve tereyağının üzerine çok yakışıyor. Afiyet olsun. Pomelo, Çin greyfurtu diye bilinen asidi en düşük bir narenciyedir. C vitamini zenginidir yurdumuzda şadok ya da ağaç kavunu olarak bilinmektedir. | |
|
Etiketler |
pomelo, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Süt Reçeli | Lcia | Reçel Tarifleri | 0 | 02 Eylül 2014 21:31 |
Çilek Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 1 | 19 Mayıs 2013 13:17 |
Dut reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:40 |
Gül Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:15 |