IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Ocak 2015, 17:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pomelo Reçeli




Malzemeler
1 tane şadok- pemolo(Genellikle sarı olan etli kısmı pembe çıktı.)
1 portakal
10 dilim taze zencefil (dilimler meyve soyacağının dilimlediği kalınlıkta)
1 limonun suyu- taze sıkılmış
Toz şeker (Bu miktar yaklaşık 500- 750gr arası idi.)
İçme suyu

Yapılışı
Pemolo meyvesinin ve portakalın üzeri alacalı olarak rendenin ince gözünden rendelenir. Bu işlemi üstünkörü yaptım çünkü acımsı tatlı tatlardan hoşlanıyorum.
Çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir. İç kısmındaki beyazlardan incecik alınır. Sadece kabuk kalmasından çok turunç reçelinde de yaptığım gibi beyazını üzerinde bırakıyorum lokum gibi olmasını sağlıyor.

Kabuklar uygun bir tencerede üzerini örtecek kadar su ilavesiyle bir iki tıklama olacak şekilde haşlanır. Bu işlem her seferinde suyu değiştirilmek üzere 3 defa tekrarlanır. Acısını gidermek için yaptığım işlem sayısını artırabilirsiniz.
Haşlanan meyve dilimleri soğuk suyun içinde 5 er dakika içinde bulundurularak 3 sefer daha suyu değiştirilerek acısı giderilir.
Bu işlemleri yaparken şadoğun yenebilen etli kısmı dilimlenir ve üzerindeki segmentleri ve çekirdekleri alınır.
Temizlenen meyve dilimleri uygun bir tencereye alınır ve üzerine 1 limonun taze sıkılmış suyu ve üzerini örtecek kadar içme suyu ilavesiyle orta ateşte kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte haşlanır. Üzerinde oluşan köpükler alınır.
Haşlanan meyve dilimleri suyuyla birlikte bir ölçü kabına alınır aynı ölçü kadar toz şeker de belirlenir.
Haşlanıp suyu süzülmüş şadok ve portakal dilimleri elinizle ufak darbelerle suyu sıkılır ve portakal dilimleri içte kalmak üzere rulo şeklinde sarılır ve kürdanla sabitlenir.
Uygun bir tencereye ayarlanan toz şekerin bir kısmı yayılır üzerine şadok dilimleri ve haşlanan etli kısmı yayılır ve üzeri şekerle kapatılıp 1 gece dinlendirilir.
Ertesi gün zencefil dilimleri ilave edilip önce orta kaynadıktan sonra kısık ateşte kabuklar şeffaflaşıp kıvam alana kadar kaynatılır.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra kürdanlardan temizlenir ve kavanoza alınır ve serin yerde saklanır.
Taze peynir, kaymak ve tereyağının üzerine çok yakışıyor.
Afiyet olsun.
Pomelo, Çin greyfurtu diye bilinen asidi en düşük bir narenciyedir. C vitamini zenginidir yurdumuzda şadok ya da ağaç kavunu olarak bilinmektedir.




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pomelo, reçeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süt Reçeli Lcia Reçel Tarifleri 0 02 Eylül 2014 21:31
Çilek Reçeli Violent Reçel Tarifleri 1 19 Mayıs 2013 13:17
Dut reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:40
Gül Reçeli N999 Reçel Tarifleri 1 18 Mayıs 2013 23:15