IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2008, 18:34   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Stres Kalbin En Büyük Düşmanı





Uzmanlar, stresin kalp damarlarında bozukluk yaratabildiğini bildirdiler...

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şah Topçuoğlu, kalp damar hasatlıklarına artık ileri yaşlarda değil, çocuk ve gençlik çağlarında da sıkça rastlandığını, bunun doğumsal anormallikler, ailesel geçiş, çevresel faktörler ve değişen beslenme alışkanlıkları olmak üzere, stresten de kaynaklandığını belirtti.

DAMARLARDA SORUN

Günümüzde stressiz bir yaşamın düşünülemeyeceğini belirten Topçuoğlu, 'Ancak, kalbini seven çağın vebası denilen bu durumu mümkün olduğunca frenlemeli. Tempolu yürüme, koşma ya da spor sırasında daha çabuk hissedilen bu durum, kalbin idare merkezinde yapısal bir sorun ya da ileti yolları olan yani kalbi besleyen damarlarda problem olduğunu gösteriyor. Çoğu kişi tarafından hissedilmeyebilen ya da hafife alınan bu durumun ani ölümlere yol açtığı görülüyor' bilgisini verdi. Topçuoğlu, gelişen tıp imkanları sayesinde ritm bozukluklarının nedeninin kolayca belirlenerek ilaçlı ve cerrahi operasyonla tedavisinin mümkün olduğunu, normal elektrografide görülmese bile 24 saatlik holter EKG denilen yöntemle tespit edilebildiğini belirterek, şöyle devam etti: 'Burada bir bozukluğa rastlanırsa elektro fizyolojik çalışmalar yapıyoruz. Bu tespit bize tedaviyi ilaçlı mı, yoksa cerrahi operasyonla mı gerçekleştireceğimiz yönünde bilgi verir. Sürekli ilaç kullanımını her zaman onaylamıyoruz. Çünkü her ilaçta mutlaka bir yan etki görülür.' Topçuoğlu, kalp rahatsızlıklarının erken teşhisinde ailelere önemli görev düştüğünü belirterek, 'Çabuk yorulan, efor sırasında çarpıntı yaşayan çocuk ya da gençlerin mutlaka kalp hastalıkları uzmanına başvurması sağlanmalı' diye konuştu.

KALP DIŞI NEDENLER

Adana Kardiyoloi Merkezi uzmanlarından Dr. Farşit Farşidfar ise kalpteki ritm bozukluklarının, kalp dışı nedenlerden de kaynaklanabileceğini, bunlar arasında guatr hastalığı, kansızlık, fazla çay, kahve ve sigara kullanımının sayılabileceğini bildirdi. Aşırı heyecan, öğrencilerdeki sınav kaygısı ve stresin de kalpte ritm boukluğuna neden olduğuna dikkati çeken Farşidfar, özellikle risk faktörleri taşıyan kişilerin yanı sıra hiçbir rahatsızlık hissetmeyenlerin de yılda bir kez de olsa rutin kontrolden geçmesinin olası bir rahatsızlığın erken teşhisi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kaynak: haber3.com

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bÜyÜk, düşmanı, kalbin, stres


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karaciğerin En Büyük Düşmanı Zen Sağlık Köşesi 0 27 Mart 2013 14:12
Göz Kanlanmasının En Büyük Düşmanı Bilgisayar Liaaa Sağlık Köşesi 0 28 Haziran 2012 03:06
Atatürk Onların En Büyük Düşmanı N999 Haber Arşivi 1 02 Nisan 2012 19:42
Kırışıkların en büyük düşmanı: uyku Feronia Ah Kadınlar 0 18 Ekim 2011 10:34
Kalbin 3 Düşmanı kont_dracula Sağlık Köşesi 1 17 Haziran 2006 16:42