IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
6Beğeni(ler)
  • 1 Post By System
  • 2 Post By LeyLa
  • 2 Post By Rengahenk
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2011, 15:41   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Stres fıtık yapıyor!




Çağımızın hastalığı haline gelen aşırı stres, bel ve boyun fıtığı nedenleri arasında giderek artan bir grafikle karşımıza çıkıyor.




Fıtık geçmiş dönemler, daha çok ağır yük kaldırma, uzun süre oturma veya sabit ayakta durma durumlarında görülürken, şimdi aşırı stresin etkisi ve yaygınlığı ile her meslek grubunda karşımıza çıkıyor. Aşırı zihinsel meşguliyet, birçok şeyi aynı gün içinde düşünüp halletmeye çalışmak, hassas-titiz-alıngan-içine atan duygusal mizaçta olmak, aşırı mükemmeliyetçilik, kronik sinirsel gerginlikler, uzun süreli öfke, endişe, korku taşıyanlar, kendine başkalarına ve hayata dair güven sorunu yaşayanlar, kronik mutsuz depresif insanlarda bel ve boyun fıtıkları daha kolay oluşuyor.
Bel ve boyun fıtığı hastalarının fiziksel olarak tedavi edilmesinin yanında, aynı zamanda zihinsel ve duygusal yönden de kendilerine zarar veren bu yönlerinin mümkün olduğunca iyileştirilmesi gerekiyor. Bunu aksi söz konusu olduğunda, iyileşen hastalar birkaç yıl sonra tekrar fıtıkla karşı karşıya kalabiliyorlar. Aşırı stres, zihinsel ve duygusal yükler vücutta fiziksel yük etkisi yaparak omurgadaki disklerin hasar görmesine ve fıtık oluşumuna yol açıyor.
Bel ve boyun fıtıklarının % 98 – 99‘nun ameliyatsız tedavisinin mümkün olduğunu, sadece % 1-2 hastada ameliyat gerektiğini, bel ve boyun fıtıklarında başta maniplasyon yani elle tedavi olmak üzere fizik tedavilerin oldukça başarılı olduğunu söylüyor. Bursa Maniplasyon Merkezinden Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu maniplasyonda, yani elle tedavi de bu başarı oranının %98’ler de olduğunu, hafif vakalarda 2 – 3, ileri vakalarda 8 – 10 seans uygulama yapılmasının gerekliliğine dikkat çekiyor.
Bel fıtıklarında ameliyat ayaklarda ilerleyen güç kaybı ya da idrar-büyük abdest kaçırma şikayeti olanlarda, birde (sadece ağrı ve uyuşma şikayeti olmasına rağmen ) ameliyatsız tedavilere 2 – 3 ay cevap vermeyen durumlarda uygulanır.
Boyun fıtığında da el ve kollarda ilerleyen güç kaybı varsa, ya da ağrı ve uyuşmaları ameliyatsız tedavilere 2 – 3 ay cevap vermemiş ise ameliyat gerekecektir. Sadece bel-boyun ağrısı veya kol-bacak uyuşması olan hastalarda % 98 başarı oranı ile ameliyatsız olarak bel ve boyun fıtıkları tedavi edilebiliyor.
Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu, ‘Tedaviden sonra bel ve boyun fıtıklarının tekrar ortaya çıkmaması için hastalarımıza, bel ve boyun egzersizlerini, ağır yük kaldırmaktan kaçınmalarını, duruş, oturuş, kaldırış, yürüyüş, çalışma şekli tavsiyelerini, yanı sıra mutlaka aşırı stresten, kronik zihinsel ve duygusal yüklenmelerden kendilerini korumalarını gerekirse psikolojik yardım almalarını öneriyoruz’ diyor.
Dünyanın birçok ülkesinde yaygın olarak kullanılan Maniplasyon tedavisi Türkiye’de henüz yaygın olarak kullanılan bir yöntem değil. Maniplasyon tedavisi klasik batı tıbbı tedavi yöntemlerinden biri. Oldukça emek ve sabır isteyen bir yöntem olduğundan uygulayan hekim sayısı da bir elin parmaklarını geçmiyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Kasım 2011, 15:50   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Stres fıtık yapıyor!




Her Yanımız Fıtık Olacak Ozaman : ) Acilen Meslek Değiştirmek Lazım : )

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Kasım 2011, 17:25   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Stres fıtık yapıyor!




Stres tüm hastalıkların anası, babası; 1.dereceden akrabası..

Alkole boşuna suç attılar bunca zaman

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Nisan 2012, 14:19   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Stres Fıtık Ediyor




Travmalar, zorlamalar, kazalar bel ve boyunfıtıklarının başlıca sebepleri arasında olduğu bildirildi. Hayat şartları bel ve boyun ağrılarını tetikleyen en büyük etkenlerin başında geliyor. Hastalıkların görülme oranı her geçen gün artıyor. Türkiye'de her 100 kişiden 80'i bel ağrısından şikayetçi. Boyun ağrısından da 3 kişiden biri fıtık rahatsızlığından müzdarip.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali'nde bel ve boyun fıtıklarında elle tedavi (manipülasyon) hakkında bilgi veren Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, öne eğilme, ağır kaldırma, bel üzerinde ani dönme hareketlerinin el ağrısına yol açtığını söyledi.

Omurlar arasındaki diskin etrafını çevreleyen bağ dokusu ve elastik liflerden oluşan halkanın yırtılması sonucu içindeki çekirdek maddenin geriye doğru taşmasının fıtığa yol açtığını dile getiren Şahabettinoğlu, "Bel bölgesindeki omurlar arası disk yapısının ve etrafını çevreleyen kapsülünün bozulması, kapsül yapısının esnemesi ya da kapsülün yırtılması ile disk içeriğinin dışarı çıkarak hemen yakınındaki sinirleri sıkıştırması sonucu oluşur. Bel fıtığın en sık rastlanan belirtileri bel ağrısı, bel çevresi kaslarda spazm olarak adlandırılan kasılma hali ile birlikte bazen kalçalardan bir veya ikisine doğru yayılan ağrı ve bel hareketlerinin yapılmasında zorluk olarak ifade ediliyor.

Eğer sinir kökü basısı yoğunsa, sinir fonksiyonlarında bozulmanın bulgularını hasta da hissedebilir. Bunlar arasında bacak veya ayağın değişik bölgelerinde uyuşukluklar, karıncalanmalar ve ileri durumlarda parmak ucunda veya topukta yürüyememe, ayak düşüklüğü, dizin yürürken boşalması gibi kas gücünde azalmanın belirtileri sayılabilir" dedi.

AŞIRI KİLO BEL AĞRILARINI ARTIRIYOR

Bel fıtığı riskini azaltacak bazı korunma önlemleri olduğunu dile getiren Şahabettinoğlu, "Bu amaçla bazı hareket ve pozisyonlardan öncelikle kaçınılması gerekiyor. Öne eğilerek ağır kaldırmak, uzun süre ayakta durmak, uzun süre oturmak, belden ani dönme hareketleri yapmak bu hareketlerin başında geliyor. 30 yaşından sonra kilo almamak da belin üzerine binen yükü azaltan önemli bir korunma faktörüdür. Ancak gerçek anlamda fıtık gelişimini en aza indirgeyen veya daha önce oluşmuşsa fıtığın tekrarlanmamasını sağlayan en kesin önlem karın-bel kaslarının gücünü ve bel esnekliğini arttıran egzersizlerin düzenli yapılmasıdırdiye konuştu.

EN ÇOK OTOBÜS ŞÖFÖRLERİ FITIK OLUYOR

Hastanın şikayeti ve hekimin muayene bulguları ile bel ya da boyun fıtığı tanısını koymanın mümkün olmadığına dikkat çeken Şahabettinoğlu, bel ağrılarının en çok ağır işlerde çalışanlarda ve otobüs şöförlerinde görüldüğünü söyledi. şöyle devam etti:

"Her boyun ya da bel fıtığı sorunu yaşayan hasta için cerrahi müdahale yapmaya gerek yok. Bacak ve ayak kaslarında güçsüzlüğe yol açmayacak boyuttaki bel fıtıklarının yüzde 90'ı ameliyat dışı tedaviler ile düzelebiliyor. Mesleklerden dolayı günlük hayatta yapılan işler de bel ağrısını artırıyor. Ağır işlerde çalışanlar, otobüs ve kamyon şöförleri, sağlık görevlileri en çok fıtık rahatsızlığının görüldüğü meslek grupları olarak dikkat çekiyor" dedi.

5 BİN YILLIK TEDAVİ

Elle tedavi olarak bilinen Maniplasyon yöntemini Türkiye'de uygulayan birkaç uzmandan birisinin kendisi olduğunu ifade eden Şahabettinoğlu, maniplasyon tedavisinin 5 bin yıllık bir tedavi olduğunu kaydetti. Klasik tıbbın değişilmez bir fizik tedavi olduğunu dile getiren Şahabettinoğlu, "Türkiye, bu tedavi yöntemi konusunda diğer batılı ülkelerin çok gerisinde. Bizim ülkemizde bu tedavi yöntemini uygulayan uzmanların sayısı parmakla sayılabilir. Ama İngiltere'de bu sayı 16 bin. ABD'de ise bu rakam daha fazla. Bu tedavi yöntemi Ortadoğu ülkelerinde neredeyse hiç yok. Tedavinin yüzde 98 başarı oranı var" şeklinde konuştu.

Seminerin sonunda Şahabettinoğlu, katılımcıların bel ve fıtık ağrıları ile ilgili sorularını cevapladı.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ediyor, fıtık, stres, yapıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Stres Erken Emekli Yapıyor aLya Haber Arşivi 0 19 Ekim 2011 14:58
Ailedeki stres bebeği gazlı yapıyor... pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Kasım 2010 17:13
'sana Güveniyoruz' Gazı Stres Yapıyor!.. Heidi YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 30 Mayıs 2008 11:53
Fıtık VaLerKa Sağlık Köşesi 0 05 Aralık 2007 23:22