IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2011, 02:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Depresyonlu Birine Nasıl Yardım Edilir?




Depresyon ortaya çıktığında, tek etkilenen depresyonu yaşayan kişi olmuyor. Sevilen birine depresyonu esnasında yardım etmek ona iyi gelecektir.

Depresyon ortaya çıktığında, tek etkilenen depresyonu yaşayan kişi olmuyor. Depresyonda olan kişinin etrafındaki herkes; ailesi, arkadaşları ve çalışma arkadaşları bu süreci duyumsar ve etkilenir.

Sevilen birine depresyonu esnasında yardım etmek ona iyi gelecektir. Bu bir arkadaşınız, ailenizden biri olabilir. Bu her zaman kolay bir şey değildir. Ancak bazı önerilerde bulunabiliriz:

Neler olduğunu anlamaya çalışın. İlk önemli konu, depresyon hakkında bilgi edinmektir. Depresyonun nedenleri ve tedavisi hakkında okumak gerekir.

Diğer insanlarla birlikte hareket edin. Bu işi tek başınıza üstlenemezsiniz. Depresyonda olan kişi, bunu bir sır gibi saklamanızı isteyecektir. Ancak bu sağlıklı değildir. Bu sizin üzerinizde büyük bir baskı oluşturacaktır. Aile bireylerinden ve arkadaşlardan oluşan bir çember, oldukça yardımcı olacaktır. Bu şekilde sevdiğiniz kişiye daha fazla yardımcı olabilirsiniz.

Depresyonda olan kişinin ihtiyaçlarını sorun. Doğrudan olun. Aksi takdirde karşınızdaki kişinin sizden ne istediğini bilemezsiniz.

Kendi başınıza sorunları çözmeye çalışmayın. Karşınızdaki kişinin profesyonel desteğe ihtiyacı var; bunu bir doktordan ya da terapistten alabilir. Depresyon gerçek bir hastalıktır. Arkadaşınıza kendiniz diabetik bir reçete öneremeyeceğiniz gibi depresyonunu da çözemezsiniz.

Pratik önerilerle yardımcı olmayı önerebilirsiniz. Depresyondaki kişiler kolayca kendilerini kötü hissederler. Günlük işlerin tümü büyük bir soruna dönüşür. Bu konularda pratik destekler yardımcı olacaktır.

Kendinize zaman ayırın. Depresyonda olan birine yardım etmek sizin için de bir soruna dönüşebilir. Kendinizi bir tarafa almanızda fayda var. Hoşlandığınız şeyleri yapın. Evden dışarı çıkın ve bir şeyler yapın. Yürüyün ya da spor salonuna gidin. Kendinizi düşündüğünüz için suçluluk duyabilirsiniz fakat kendinizle ilgilenmeniz de çok önemli. Diğer türlü siz sorun yaşarsınız ve kimseye yardımcı olamazsınız.

Sınırlarınızı bilin. Depresyonda olan birine yardım etmek istiyorsanız, yapabileceğiniz pek çok şey vardır. Ancak her şeyi yapamazsınız. Bir kişiyi 24 saat boyunca gözlemleyemezsiniz. Bu sizin gücünüzü aşar. Ve depresyonda olan kişinin de kendisinin iyi olmayı istemesi gerekiyor.

Tehditleri ciddiye alın. İntihar, depresyonun en ciddi riskidir. Karşınızdaki kişi intihardan söz ediyorsa, harekete geçin. Onu yalnız bırakmayın. Eğer bir silah varsa ya da çok fazla ilaca ulaşabiliyorsa bunları ortamdan uzaklaştırın.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
birine, depresyonlu, edilir, nasıl, yardım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilgisayar acemisine en iyi nasıl yardım edilir? Düş Komedi ve Mizah 0 01 Şubat 2011 12:24
Boğulan Birine İlk Yardım Nasıl Yapılır? Lady Genel Paylaşım 1 24 Haziran 2010 09:31
Korkularla nasıl baş edilir? Süslü Ruh Sağlığı 1 17 Mart 2009 02:51