IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2012, 15:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Depresyonun hafif hali: Distimi




Kendini sürekli mutsuz ve keyifsiz hisseden pek çok insan 'distimi' hastası olabileceğinden habersiz! Psikolog Sinem Gül Şahin, "Kişiye distimi teşhisi koyabilmek için mutsuzluk belirtilerinin en az iki yıl devam etmesi gerek" diyor

Distimi kelimesini daha önce hiç duymamış olabilirsiniz ama depresyon, pek çoğumuz için oldukça tanıdık bir hastalık... Depresyonun hafif ama uzun süre devam eden hali olarak tanımlanan 'distimi'; kendini sürekli mutsuz hisseden insanların kişilik özelliği zannedildiği için de güçlükle teşhis edilebiliyor.

ZAMAN ALIYOR
Cosmopolitan dergisi, sinsi bir şekilde seyreden distimi sorununu mercek altına aldı ve uzman psikolog Sinem Gül Şahin; hastalıkla ilgili şu bilgileri verdi:
Bir kişide "Distimik bozukluk var" denilebilmesi için mutsuzluk ve neşesizlik gibi semptomların, yetişkinlerde iki yıl, çocuk ve ergenlerde ise en az bir yıl sürmesi gerekiyor. Arada mutluymuş gibi hissedilen dönemler olsa bile bunlar iki aydan fazla sürmüyor. Sonra tekrar depresif sürece geçiliyor.
Bu iki yıllık süre boyunca kişinin majör depresyon (belirtileri çok net görülen ağır bir depresyon türü) geçirmemiş olması, "Bu kişide distimik bozukluk var" denebilmesi için gerekli bir ölçüt oluyor.
Distimi; erken başlangıçlı ve geç başlangıçlı olarak ikiye ayrılıyor. 21 yaşından önce başlamışsa erken başlangıçlı, 21'den sonra başlamışsa geç başlangıçlı distimi olarak tanımlanıyor. Distiminin oluşumunda, hem genetik hem çevresel faktörlerin etkili olduğu görülüyor.
Semptomların hafif şiddette ve kronik olması, hastanın bunları kendi kişilik özelliği zannetmesine yol açıyor ve tedavi için bir uzmana başvurmakta gecikiliyor. Tedavi edilmeyen distimi ise kendini fiziksel olarak ağrı, bitkinlik ve herhangi bir iç hastalığı şeklinde dışa vurabiliyor.

SADECE TERAPİ YETERLİ OLMUYOR
Distimi tedavisinde sadece terapi ya da sadece ilaç kullanımı yeterli değil. Böyle bir yaklaşım, iyileşme süresinin uzamasına veya hastalığın ileriki bir dönemde tekrar ortaya çıkışına neden olabilir.

HASTA SABIR GÖSTERMELİ
En ideal tedavi yöntemi; bir psikiyatr kontrolünde, uygun ilaçların alımı ve bir uzman tarafından verilen terapi desteğinin paralel bir şekilde gitmesidir. Distimik bozukluğu olan kişinin te-----eki devamlılığı ve sabrı, ilaçları uygun dozlarda ve düzgün kullanımı da iyileşme süreci için önemli.
Tedavi sonrası, depresyonun üstesinden gelebilenler; yaşamdan zevk alıp hayatın iyi ve kötü yönleriyle yüzleşebiliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
depresyonun, distimi, hafif, hali


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mevsimsel depresyonun ilacı! Lucifer Ruh Sağlığı 0 04 Ocak 2012 01:54
Mevsimsel depresyonun ilacı! Lucifer Ruh Sağlığı 0 30 Kasım 2011 21:10
Yaz sıcağına hafif pikeler… Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 10 Kasım 2011 09:55
Hafif renkler.. dreamy Avatar ve Smiley 0 18 Ekim 2011 15:13
!gir H-bot,!çık H-bot.Hafif argo. t0praK Komik Loglar 11 03 Aralık 2007 03:40