IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2012, 21:02   #1
Çevrimdışı
Cry
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evlilikte Duygusal Zekanın Yeri ve Önemi




İlişkileriyle ilgili "hoşnutluk düzey"lerini ölçmek amaçla 264 çift üzerinde yapılan çalışmaya göre aslında kadınlar için en önemli öğeler arasında "iyi iletişim" hissin gereksinimi ortaya çıkmış. Evli kadınlar üzerinde yürütülen bir diğer araştırmaya göre ise; kadınlar için yakınlık, bir şeyler, özellikle de ilişkinin kendisi hakkında konuşabilmek demektir, ifadesi çıkmış ancak bunun kadınlarca çok da iyi yürümediği sonucuna varılmış. Dr. Huston´nın bulgularına göre; flört döneminde erkekler müstakbel eşleriyle, onların yakınlık isteklerine uyan sohbetlere vakit ayırmaya daha istekli ancak evlendikten sonra, zaman ilerledikçe erkekler -özellikle daha geleneksel çiftlerde- eşleriyle bu şekilde konuşmaya daha az zaman ayırır ve yakınlık hislerini bir şeyler konuşmak yerin, bahçeyle uğraşmak, tatile gitmek gibi birlikte yapılan aktivitelerle tolere etmeye yöneldikleri sonucu bulunmuştur.

Kocaların bu artan sessizliği, kısmen evliliklerinin durumu hakkında biraz fazla iyimserliklerinden kaynaklanıyor da olabilir.(?). Kadınlar ise sorunlara daha duyarlı olarak geçmişten getirdiği tecrübeyle yaklaşır. Erkeklerin bu toz pembe bakış açısına, duygusal yüzleşmelerden hazzetmeyişlerini de eklersek, kadınların neden kocalarının neden tartışmaktan kaçınmaya çalıştıklarını bu kadar sık dile getirdiklerini daha iyi anlayabiliriz herhalde.

Aslında bir evliliği kurtaran ya da yıkan, sorunlarının çok/az olması, çiftlerin ne kadar sıklıkta seviştiği, ne kadar borç veya tasarrufla yaşayabildiği değil, daha çok, ilişkilerinin geleceği açısından daha önemli olan hassas noktaların çift tarafından nasıl tartışıldığı yani çiftlerin davranış biçimleridir. Duygusal zeka, işte bu süreçte devreye girerse tükenmiş olarak gördüğünüz ilişkiniz yeniden canlanabilir. Duygusal zeka ile bir çok soruna, karşı tarafın gözünden bakabilir ve "haksızlık bu" diye algıladığınız her şeyi rahatlıkla derinlemesine görebilirsiniz.

Renkli umutlarla kurulan iki başrol oyuncusunun oynadığı, ismi "evlilik" olan bu oyunun ilerleyen zamanlarda karşılıklı iki taraflar arası oynanan bir maç niteliği kazanıp "oyundan galip çıkma telaşına" girmek istemiyorsanız tavsiyelerimize kulak verin:

En önemli adım "empati" kurabilme becerisini kazanabilmedir. (empati: bir kişinin diğer kişinin yerine bir an için geçerek, onun gibi düşünüp algılayabilme ve hissedebilme yetisidir) Örneğin eşinin canını sıkan bir olayı diğer taraf saçma ve gereksiz olarak algılayabilir. Eğer bu kişi duygusal zekasını sorunu anlamlandırabilmek için işin içine sokarsa, söz konusu olan durumun hiç de saçmalık olmadığı farkındalığını geliştirebilir.

Dolup taşmadan önce bir panzehir olarak kendi kendine konuşma

Savunmacı olmayan dinleme ve konuşma

Sakinleşebilmek (Her güçlü duygunun kökeninde harekete geçirici bir dürtü vardır. Bu dürtülerin yönetimi duygusal zekanın temel taşlarındandır.

İlişkiye zaman ayırmalısınız

Uzlaşmaya varmayı, başkasının isteklerine saygı göstermeyi bilmelisiniz.

İletişim çok önemlidir. Sadece mutluluklarınızı değil, endişe, korku ve tereddütlerinizi de anlatmalısınız.

ruhsagligi.org

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
duygusal, evlilikte, ve, yeri, zekanın, Önemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayatımızda; Matematiğin Yeri Ve Önemi. Sevda Ödev ve Tezler 2 18 Kasım 2011 23:09
İslamda meşveretin yeri ve önemi nedir? Kalemzede İslamiyet 0 09 Ağustos 2011 12:54
Seo Kavramının Günümüzdeki Önemi ve Yeri Charisma06 Google 3 19 Ağustos 2010 00:58