IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2012, 19:57   #1
Çevrimdışı
Cry
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dışlanan Gençlik Geleceğin Güvencesi Olmaz




Mersin'in Erdemli ilçesinde AK Parti Kadın Kolları'nın organizesinde gençlerin ergenlik dönemi ve ebeveynleri bekleyen sorunların anlatıldığı "Anne ve Ergen" konulu eğitim seminerinde konuşan Dr. Hayran, "Dünya nüfusunun yüzde 30'unu 24 yaş altı gençler oluşturmakta. Türkiye nüfusunun ise yüzde 60'ını 25 yaş altı genç ve çocuklar oluşturmaktadır. Gençlerin karşılaştığı en büyük sorun ise eğitimsizlik ve işsizliktir" diye konuştu.
Yaşlıların gençlik çağını yücelttiklerini ama gençleri çoğu zaman küçümsediklerini anlatan Hayran, dışlanan gençlerin geleceğin güvencesi olamayacaklarını söyledi. Gençlik döneminin öfke, çatışma ve kaygı dönemi olduğunun altını çizen Hayran, "Gençlik çağı, cesaretin çekingenliğe, macera isteğinin rahata tercih edildiği bir dönemdir. Uçarılık, haylazlık ve gözü karalık demektir. Aynı zamanda tatlı hayallerin, tutkuların ve ideallerin olduğu çağdır. Yeniliğe, ileriye doğru atılım yapmaya, kendini
kanıtlamaya ve kendi kimliğini arayıp bulmaya yönelirler. Gençler kendilerine değer verilmesini, güvenilmesini, erişkin yerine konulmasını isterler. Kimlik kazanma döneminde anne babanın tutumu da çok önemlidir" dedi.
Hayran, karşı koyma davranışları ile baş edememe, itaat beklentisi ve çatışma, söz dinlememe, ergenin alaycı tutumu ve koyulan kuralları bir türlü uygulayamamasının anne babaları bekleyen en büyük zorluklar olduğunu kaydetti.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mehri Bilgen ise, kadınlara yönelik eğitim çalışmalarının sürdürüleceğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.
Kaynak: IHA

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
genclik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cep telefonu abonesine hizmet güvencesi! ALeMCi Cep Telefonlar 0 03 Nisan 2012 13:36