IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2012, 22:04   #1
Çevrimiçi
Cry
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AB'den Şizofreni İlacı Paliperidon Palmitata Onay




Janssen EMEA, Psikiyatri,Medikal Direktörü Dr. Christophe Tessier konuyla ilgili olarak, “Paliperidon palmitat hekimlere, uzun etkili enjeksiyon tedavisini kullanarak, şizofreni tedavilerine genel yaklaşımlarını yeniden düşünme fırsatı veriyor. Paliperidon palmitat’ın onaylanması, Janssen’in şizofreni için yeni tedaviler sunma konusundaki devam eden kararlılığını gösteriyor. Ayda bir uygulanan Paliperidon Palmitat, hekimlere ilaç tedavisine uyum ile ilgili sorunlarında yardımcı olabilir ve böylece semptomların kontrol altında tutulmasını sağlayarak, hastaların yaşamlarını şekillendirmelerine olanak sağlayabilir,”dedi.
Dünyanın birçok yerinde görülme sıklığı benzer oranlarda olan şizofrenin yaşam boyu görülme riskinin 100 kişide 1 kişi olduğu tahmin ediliyor ve bu oranın 60 yaş ve altı kadın ve erkeklerde benzer olduğu düşünülüyor.1 Kişinin net bir şekilde düşünme, başkalarıyla ilişki kurma ve toplum içindeki işlevlerini yerine getirme becerilerine ciddi şekilde zarar veren şizofreni hem hastalar, hem de hastanın ailesi ve yakınları için yıkıcı sonuçlara sahip zihinsel bir hastalık olarak kabul ediliyor. Hastalığın tamamen iyileştirilmesi söz konusu olmasa da, hastaların çoğu şizofreni tedavisinin temelini oluşturan antipsikotik ilaçlara iyi yanıt veriyor.
Bununla birlikte, relapslar hem şizofreni hastalarının, hem de ailelerinin yaşamları üzerinde çok olumsuz bir etki gösteriyor. Sık gelişen relapslar ve hastanede tedavi gerekliliği, hastanın izole olma süresini artırıyor ve hastanın bir iş bulmasını ve işe devam etmesini daha da güçleştiriyor.2,3,4,5,6 Tedavinin başlıca amacı relapsların önlenmesi olup sürekli tedavide kalan hastaların optimal sonuçlara ulaşmaları daha olası görülüyor.7,8
Şizofrenide Tedaviye Uyumun Önemi
İlaç tedavisine uyum gösteren ve devam eden hastalara göre, tedaviye uyum göstermeyen hastalarda relaps oranı beş kata kadar daha fazla görülüyor. İlaç tedavisine uyum göstermeyen hastaların hastanedeki tedavi maliyeti de anlamlı şekilde artıyor9 ve bu da toplam bakım maliyetini artırıyor.
İspanya, Madrid’deki Rodríguez Lafora Hastanesi, Psikiyatri Bölüm Başkanı Fernando Cañas “Relaps şizofreni hastaları üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip. Hastalığın ilerleme döngüsünü kırmak istiyorsak, hastaların tedaviye uyumunu aktif olarak artırmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Paliperidon Palmitat gibi uzun etkili enjektabl antipsikotikler hastaların tedaviye devam etmelerine yardımcı olabilir ve bu sayede relaps olasılığı azaltılabilir. Uzun etkili enjektabl antipsikotiklerin sadece şizofreni relapsından kaynaklanan maliyet yükünü ve sıkıntılarını azaltmakta değil, aynı zamanda bu hastaların yaşam kalitesini ve geleceğe bakışlarını da iyileştirebilmek için çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Referanslar:
1. Lehman A et al. Practice guideline for the treatment of patients with schizophrenia, second edition. Am J Psychiatry. 2004;161(2 Suppl):1-56
2. Thornicroft G, Brohan E, Rose D, et al for the INDIGO Study Group. Lancet .2009;373(9661):408-15.
3. Marwaha S, Johnson S, Bebbington P, et al. Br J Psychiatry. 2007;191:30-7.
4. Marwaha S, Johnson S. Soc Psychiatry Psychiatr Epidemiol. 2004;39(5):337-49.
5. Nithsdale V, Davies J, Croucher P. J Occup Rehabil. 2008;18(2):175-82.
6. Rosenheck R, Leslie D, Keefe R, et al; CATIE Study Investigators Group. Am J Psychiatry. 2006;163(3):411-417.
7. Masand PS, Roca M, Turner MS et al. Partial adherence to antipsychotic medication impacts course of illness in patients with schizophrenia: a review. Prim Care Companion J Clin Psychiatry.2009;11(4):14754.
8. Peuskens J, Olivares JM, Pecenak J et al. Treatment retention with risperidone long-acting injection: 24-month results from the Electronic Schizophrenia Treatment Adherence Registry (e-STAR) in six countries. Curr Med Res Opin 2010; 26:501–509
9. Kane JM.Treatment adherence and long-term outcomes.CNS Spectrums. 2007: 12 (10 Suppl 17), 21-26.
mediamagazin

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abden, onay, paliperidon, palmitata, İlacı, Şizofreni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlacı Yok ki Yokluğunun Ay Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 24 Mart 2010 16:32
Bağırsak Kanserinin İlacı... Kralice Sağlık Köşesi 0 24 Ekim 2008 17:12
İlacı susuz içmeyin Collettivo Sağlık Köşesi 0 06 Ekim 2008 01:47