IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2012, 14:33   #1
Çevrimdışı
Cry
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Müzikle Terapi




Cocuklara müzikte terapi Yurt dışından sonra ülkemizde de bazı kurumlar tarafından uygulanmaya başlanan "müzikle terapi" ile, çocuklarda öğrenme zorluğu, hiperaktivite, otizm ve diğer zihinsel rahatsızlıklarda etkili sonuçlar elde ediliyor. Avrupa ve Amerika'da yaygın olarak uygulanan terapi yöntemi, ülkemizde tarafından da büyük ilgikadar çocukların da ruh müzik", hoplamak, zıplamak ve dans etmekten farklı olarak, aslında uzun zamandır sağlık alanında tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.

Müzikle tedavinin amacı nedir?

Roma, eski Yunan ve Çin'den günümüze kadargelen müzikle tedavi, Reem Nöroloji merkeziuzmanlarınca uygulanıyor. Müzikle tedavi uygulaması yetişkinlerin yanı sıra çocukların ruhsal sağlıkları açısından da önem taşıyor. Müzikle tedavi yöntemi; kendini ifade etme yeteneklerini geliştiriyor, estetik, yaratıcı ve yapıcı düşünme kapasitelerini de artırıyor. Okul çağındaki çocukların daha hızlı okumaları; yazma, anlama ve düşünmede öğrenme güçlüğü çeken çocukların eğitimleri ve stresin, sıkıntının azaltılması yine müzik terapiyle başarılı olabiliyor. Bebeklikten itibaren ebeveynlerin çocuklarını müzik sesine alıştırmaları çok önemli. Müzikle tedavi yöntemi; kendini ifade etme yeteneklerini geliştiriyor, estetik, yaratıcı ve yapıcı düşünme kapasitelerinide artırıyor. Okul çağındaki çocukların daha hızlı okumaları; yazma, anlama ve düşünmede öğrenme güçlüğü çeken çocukların eğitimleri ve stresin, sıkıntının azaltılması yine müzik terapiyle başarılı olabiliyor.

Çocuklar üzerindeki yararları nelerdir?

Görsel dünyayı algılayabilme, nesnelerin görüntülerini zihinde oluşturabilme ve bunların farklılıklarını kavrayabilme yetisi Spatial Zeka'nın temeli içinde müzikle uğraşmak oldukça faydalı. Müzik, tıpkı matematik ya da satranç gibi yüksek beyin fonksiyonları gerektirir. Müzik dersleri sinirleri eğiterek beyindeki algısal gelişmeyi sağlar. Çocuklara az da olsa müzik eğitimi vermek; onların zekalarını, algılama ve öğrenme kapasitelerini, bedensel ve zihinsel koordinasyon kurmalarını ve yaratıcılıklarını da geliştirmelerine
yardımcı olur.

Pentatonik müzik nedir? Tedavideki öneminden söz eder misiniz?

Kam ve Baskı adı verilen Orta Asya'lı hekimlerin, müzik ve dansı hasta tedavisi için kullandıkları ve Kazakistan, Kırgızistan, Altay, Moğolistan ve Sibirya bölgelerinde bu dans terapisinin halen devam ettiği biliniyor. Orta Asya'lı hekimler, yöreye özgü çeşitli müzik aletleri ile hastaları transa sokarak tedavi uyguluyor.Tedavi seanslarında genel olarak Pentatonik müzik tonları kullanılıyor, İngiltere'de, Londra Nordoff Robbins Müzik terapi Enstitüsü'nde uygulanan tedavi sisteminde de Pentatonik müzik kullanılıyor. Pentatonik müzik, otistik çocukların tedavisi ve eğitimi için yararlı oluyor.

Nasıl bir tedavi uygulanıyor?

Çocuklara önce beyin elektrosu çekiliyor, eğer varsa mevcut organizasyon bozukluğunun derecesi ve beyin fonksiyonları inceleniyor. Sonra çocuk bir dizi psikolojik testlerden geçirilerek tablo netleşiyor. Ve sonra tedavi aşamasına geçiliyor. Bazen özel vakalarda beyin elektrosu ile eş zamanlı olarak pentatonik müzik uygulaması yapılıyor ve tedavinin beyin dalgaları üzerindeki katkıları araştırılıyor. Tedavi öncesive tedavi esnasında brain mapping yaparak delta, teta, alfa ve beta dalgalarının istatistiksel verileri elde ediliyor. Eğer deltadan tetaya ya da tetadan alfaya geçiş oluyorsa tedaviden olumlu sonuç alınacağı düşünülüyor. Müzikle terapi, otistik çocuklara, hiperaktif ve dikkat eksikliği olan çocuklara, odaklanma ve konsantrasyon güçlüğü yaşayarak algılama ve öğrenme zorluğu yaşayan çocuklara da uygulanabilen bir yöntemdir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
müzikle, terapi, terapş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şizofrenler Müzikle Iyileşiyor Adrasteia Ruh Sağlığı 0 26 Ocak 2012 17:44