IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2012, 02:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İletişimde Erkekler Görünene Kadınlar Anlama Değer Verir






Psikolog Gürdal Görhan, erkeklerin iletişimde daha çok görünene ve somut olana, kadınların ise görünenin arkasındakine (bir anlamda duygulara) değer verdiğini vurguladı.

Psikolog Gürdal Görhan, iletişimde neyin söylendiğinden çok nasıl söylendiğinin de çok önemli olduğunu belirterek, "Bir dal karanfili, gömlek verir gibi eşinize verirseniz ve eşiniz de buna doğal bir tepki gösterirse hiç şaşırmayın." dedi.

Psikolog Gürdal Görhan, erkeklerin iletişimde daha çok görünene ve somut olana, kadınların ise görünenin arkasındakine (bir anlamda duygulara) değer verdiğini vurguladı.

Hasta hakları birimindeki sağlık çalışanlarına iletişim semineri veren Görhan, "Erkek özel bir günde eşine çiçek getirdiğinde kadının o çiçeğe yüklediği anlam hayatın tamamıyla ilgilidir. O çiçek onun eşi tarafından ne kadar beğenildiği, önemsendiği ve ilişkilerinin ne kadar değerli olduğunun bir göstergesi olabilir. Erkekler bu tür özel günlerde o çiçeğin anlamını kavramadan eşlerine çiçek verdiklerinde iletişimde duygu eksikliği olduğu için o özel gün anlamını kaybedebilir. Yani siz bir çiçeği bir gömlek verir gibi eşinize verirseniz ve eşiniz buna doğal bir tepki gösterirse şaşırmayın. İletişimde neyi söylediğinizden daha çok nasıl söylediğiniz önemlidir." diye konuştu.

Toplumda döver gibi 'seni seviyorum.', sever gibi de 'Ben yaptığına çok sinirlendim.' diyebilen insanların bulunduğunu anlatan Psikolog Gürdal Görhan, "Evliliklerde eşlerden birisi beni seviyor musun? diye sorduğunda diğer eş 'sevmesem seninle evlenir miydim?' diyor. Mesajlarımızı iletirken sadece sözlerle gönderdiğimizde içi boş bir iletişim ortaya çıkıyor. Döver gibi 'seni seviyorum' derken, sever gibi 'Ben yaptığına çok sinirlendim.' diyebiliyoruz. Karşımızdaki kişiyle iletişime girdiğimizde ve o bize bir sıkıntısını anlatmaya çalıştığında hemen ona yardımcı olmak için konuşmaya başlamak akıl vermek ya da 'üzülme geçer' gibi teselli edici yaklaşımlar yerine dinlemeyi ve anlamayı öğrenmeliyiz." şeklinde konuştu.

Görhan, şu tavsiyelerde bulundu: "Dinlemeden ve anlamadan verdiğimiz her tepki sadece sözlerde kalacaktır. Sizin için basit, sıradan gelen bir olay bile yaşayan kişi için önemli hatta hayati bir sorunmuş gibi algılanabilir. Olayı küçümsemek yerine gerçek anlamda paylaşın. Özellikle evliliklerde kaliteli iletişim evliliğin ilerleyen zamanlarında azalabiliyor. Sınırlı konuşmalarla evlilik sürdürülebiliyor. Hiç konuşmadan ilişkiyi sürdüren evliler olabiliyor. 'Akşam eşim işten gelir, yemek yeriz, çay içer televizyon seyreder daha sonrada uyuruz' türünden evlilik tanımları kişiler tarafından yapılmaktadır. Sağlıklı iletişim hissederek zevk alarak kurulur. Sevdiklerinizle iletişimin tadına varın."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anlama, değer, erkekler, görünene, iletişimde, kadınlar, verir, İletişimde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkekler , kadınlar olmasaydı. LuisCode Komedi ve Mizah 6 30 Eylül 2012 09:37
ErkekLer ve KadınLar Erva Fıkra 3 29 Eylül 2012 01:15
Kadınlar Ne İster? Erkekler Ne Verir? - Mustafa Kılınç Zen Ne Okumalıyım? 1 18 Mart 2012 23:28
kadınlara değer vermeyen erkekler hakkında ne düşünüyorsunuz ? KuSuRSuZ Serbest Kürsü 2 22 Şubat 2010 04:33