IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2012, 21:04   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Olumlu Düşünce Beyni Yoruyor




Olumlu Düşünce Beyni Yoruyor

Stres ve güvensizlik duygusunun felç hastalarının iyileşmesini güçleştirdiği, buna karşılık iyimserliğin ve huzurun yardımcı olduğu belirtildi.

Olumlu düşüncenin yaşamı güzelleştirdiği ve pek çok hastalığın iyileşme sürecini hızlandırdığı biliniyor. ABD’de yapılan yeni bir araştırma ise, felç geçiren hastalarda da iyimserliğin hayat kurtarıcı etkisi olduğunu ortaya koydu. Sabırsızlık, güvensizlik ve içedönüklüğün hastalığın iyileşmesini güçleştirdiği görülüyor.
Çalışmanın sonuçları Amerikan Felç Vakfı’nın düzenlediği uluslararası konferansın 26’ncısında açıklandı. Baltimore Üniversitesi’nden Dr. Lynn M. Grattan tarafından açıklanan araştırma, felç geçirmiş hastalar üzerinde yapıldı. Yaş ortalaması 74 olan ve 20’si kadın 35 hastaya kişilik analizi yapan bir test uygulandı.
Grattan’a göre inme, hastaların karakterlerini tamamen değiştirmese de ciddi biçimde etkiliyor. Felç sonrasında hastalarda yüksek oranda çekingenlik, içedönüklük, sabırsızlık ve reddediş görülüyor.
Felci takip eden dönemde depresyon geçirmek, hastalığın kalıcı hasarlar bırakmasıyla yakından alakalı. Bu nedenle rehabilitasyon terapilerinin bu faktörü göz önünde bulundurması gerekiyor. Hastanın karakter yapısına dikkat eden bir doktorun, tedaviden olumlu sonuçlar alabileceği ifade ediliyor.

Araştırmacıların verdiği bir örnek durumu daha iyi aydınlatıyor: “Sabırsızlık gösteren bir hastanın bir ay sonra ontrole gelmek üzere evine gönderilmesi çok büyük bir hata olur. Bu durumda hastaya felcin üç ay içinde tekrarlanması olasılığı bulunduğu, ancak hastanın iyileşme sürecine katkıda bulunacak önlemler alabileceği açıklanmalıdır.”

Grattan ayrıca doktorlara, hastalarına her gün gazete okumak ve okuduklarını tartışmak, ya da her akşam bir film izleyip birileriyle yorum yapmak gibi spesifik tavsiyeler vermelerini öneriyor.

Bunun yanı sıra yakınlarının da hasta gibi yaşamındaki değişimlerin farkında olması ve bunları kabullenmesi gerekiyor. İyileşmenin adım adım gerçekleştiğini ifade eden uzmanlar, sabrın şart olduğunu belirtiyor ~


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyni, düşünce, olumlu, yoruyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düşünce ve Düşünce Süreçleri Kalemzede Felsefe 0 05 Nisan 2012 07:40
Erkek beyni sistematik, kadın beyni empatik düşünüyor. Sükût Ah Erkekler 0 16 Haziran 2008 19:02