IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2012, 11:16   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayatınızda Bazı Şeyler Ters Gidiyorsa...




Hayatınızda Bazı Şeyler Ters Gidiyorsa...

Yaptığınız işlerde motivasyonunuzun azaldığını mı hissediyorsunuz? Sık sık neyi nereye koyduğunuzu mu unutuyorsunuz? Aşk ilişkileriniz düzensiz mi? Cevabınız evetse dikkat! Yaşadığınız tüm bu sorunlar Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’ndan (DEHB) kaynaklı olabilir.
Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları E.A. Hastanesi (BRSHH) Psikiyatristlerinden Dr. Umut Mert Aksoy geçmiş yıllarda sadece çocuklarda görüldüğü düşünülen DEHB'nin erişkinlik döneminde de devam ettiğini söyledi.
DEHB’nin kişilerarası ilişkilere okul ve iş yaşantısına yansıyan çeşitli olumsuz etkileri açısından toplumun önemli sağlık sorunlarından biri haline geldiğini belirten Aksoy DEHB'in aşırı hareketlilik dikkat sorunları ve istekleri erteleyememe (dürtüsellik) belirtileriyle ortaya çıkan bir psikiyatrik bozukluk olduğunu açıkladı.
Sizde de Bu Belirtiler Var mı?
DEHB olan erişkinlerin motivasyonu eksik başarısız ve tembel kişiler olarak nitelendirildiğini aktaran Dr. Aksoy “DEHB olan erişkinler neyi nereye koyduklarını sık sık unuturlar. İş yapabilme becerileri yetersiz ve verimleri düşüktür. Ev idaresinde ve çocuk yetiştirmede sorunlar yaşarlar. Bu kişiler randevularına sadık kalmakta ve eşyasına sahip çıkmakta zorluk çekerler. Alınganlık aşırı hassasiyet güvensizlik sıkılganlık ani öfkelenme kontrol kaybı gibi belirtiler de gözlenir. Tehlikeli araba kullanma maddi konularda karar almada yetersizlik düzensiz aşk ilişkileri sık iş değiştirme sosyal adaptasyonda zorlanma ve evlilik problemleri yaşadıkları diğer sorunlar arasında sayılabilir” dedi.
DEHB olan yetişkinlerin yüzde 75'inde başka psikiyatrik rahatsızlıkların görülebildiğini ve çoğunlukla kişilerin bu rahatsızlıkları ile psikiyatriste başvurduklarını da aktaran Dr. Aksoy "DEHB’li yetişkinlerde alkol sorunları kaygı bozuklukları ve depresyon sık görülen durumlardır ve etkili şekilde tedavisi ancak altta yatan DEHB’in tanınıp tedavi edilmesine bağlıdır. DEHB'li çocukların ergenlik ve yetişkinlikte de takip edildiği çalışmalar DEHB'nin sıklıkla kalıcı olduğunu ve sonraki yaşamda belirgin bir etkisi olduğunu göstermektedir" diye konuştu.
Tedavisi Mümkün
DEHB’li hastalara BRSHH Erişkin Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Polikliniği’nde Cuma günleri hizmet verdiklerini belirten Aksoy “DEHB başarılı bir şekilde tedavi edilen psikiyatrik rahatsızlıktır. Buna karşılık ülkemizde hem klinisyenler hem de toplum tarafından DEHB yeterli bir şekilde tanınıp tedavi edilememektedir” diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bazı, gidiyorsa, hayatınızda, ters, Şeyler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bazı şeyler paylaştıkça azalır! Lucifer Haber Arşivi 0 03 Şubat 2010 15:36
Bazı ŞeyLer.. StiLo Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 01 Nisan 2009 06:44
bazı şeyler varki acıklanamaz basbeLasi Fıkra 0 09 Ocak 2009 00:14
Bazı şeyler varkı açıklanamaz Thief Fıkra 0 13 Aralık 2008 17:26
Bazı Önemli "İki Şeyler UnyE Serbest Kürsü 0 05 Aralık 2007 11:07