IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2012, 16:40   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hafızanıza Sahip Olun




Hayatınızı yavaşlatın ve yaptıklarınızı bilinçli olarak yapın.

Hayatınızı düzenlemek hafızanızı düzenlemektir. Bir işten başka bir işe geçmek hafızanızı yorar. Beyninize yaptıklarınızı kaydedecek zaman verin. İyi bir hafıza hayatını iyi yönetenlerde bulunur.

Açık havada spor yapın. Oksijen hafızanın yakıtıdır. Kalbinizin daha hızlıçalışmasını sağlayacak yüzme, koşmagibi sporlar yapın.
Hafızanızı övün. Hafızanız sabırsız, istekli bir çocuk gibidir. Eğer ona özen gösterirseniz büyüyecek ve parlak bir yetişkinolacaktır. Eğer hafızanızı çok fazla eleştirirseniz yetersiz bir yetişkin olacaktır. Kendinize her gün ’Mükemmel bir hafızaya sahibim’ diye söyleyin.

Hafızanızı test edin. Bir arkadaşınızdan bir fotoğraftaki 10 şeyi söylemesini isteyin. Fotoğrafa bakmadan iki dakikada kaç tanesini hatırlayabiliyorsunuz bakın. Sadece 3-4′ünü hatırlıyorsanız hafızanızı geliştirmeye zaman ayırmalısınız. Eğer 9 ya da 10 tanesini hatırlıyorsanız hafızanız oldukça iyi. Hafızanızı geliştirmek için önce 20 sonra 30 tane şeyi hatırlamaya çalışın.

Pratik yapmak mükemmelleştirir. Basit hafıza teknikleri kullanarak işe başlayın. Yerleri, insanları, olayları hatırlamaya çalışın. Hafızayla ilgili pratik yapmak her geçengün onu geliştirir.

Hafızanıza yararlı gıdalarla beslenin. Omega 3 içeren yiyecekler tüketin. Beyin hücrelerinin yakıtı yediklerimizdir.
İyi bir hafıza için duygularınızı da geliştirmelisiniz. Bir yere anahtar, cüzdan, parakoydunuzda nereye koyduğunuza dikkat edin. Hafıza fotoğraf ve yer ilişkisi kurarak çalışır. Eğer bir hareketi yaparken yerine ve ortamına odaklanırsanız unutmanız zor olur.

Journey Methodu hafıza şampiyonlarının kullandığı en iyi hafızatekniğidir. Eğer bir listeyi ezberlemek istiyorsanız madde madde haline getirin. Jorney Methodu ile asla unutmazsınız. Örneğin, kahve, muz, deterjan, yumurta, fırça, pirinç, domates,süt, meyve suyu ve yağdan oluşan 10 maddelik alışveriş listenizi şöyle ezberleyebilirsiniz: Alacaklarınızla günlük duyularınızı ilişkilendirin. Kahve neden tezgahın üzerinde muzu mutfağa kim getirmiş? Deterjanda yeni halınızın üzerine dökülmüş. Bazı yumurtalar da merdivenlerde kırılmış. Bu tarz sizin içinönemli olan şeylerle alacaklarınızı ilişkilendirin. Bir hikaye yaratın.

Gizli numaralar şifreler, banka hesapları, ödenecek fatıralar gibi sayısal rakamları hafızamızda tutmakta zorlanırız. Sayıları hafızada tutmanın en kolay yolu onları benzer imaj kodlarına çevirmektir;

Örneğin:
0 = Top, yüzük ya da lastik
1 = Sokak lambası veya mum
2 = Kuğu veya ördek
3 = Kelepçe veya dudaklar
4 = Yelkenli veya bayrak
5 = Yılan veya deniz atı
6 = Golf sopası, Filin gövdesi veya tek gözlük
7 = Bumerang ya da balta
8 = Kardan adam
9 = İpli balon veya kement


Hafızanızla ilgili ‘unutma eşiğinizi’ bilmeniz oldukça önemli. Hafızanızda tuttuğunuz ve 5 kereden fazlahatırlamaya ihtiyacınız olmayan bilgileribiraz daha gerilere çekebilirsiniz. Eğer sınavlara çalışıyorsanız 24 saat, birhafta ve bir ay sonra aynı bilgileri tekrarhatırlamaya çalışın. Bu bilgiler 3 ile 6 ay arasında daha kolay hatırlanacak, eğer kullanılmadıysa gerilere atılacaktır.

Bazı bilgiler arasında ilişki kurun ve bunları öykülendirin. Buna Link ve Öyküleme Metoduyla hafızada tutma deiniliyor. Örneğin merdiven, kitap, kelebek ve pipoyu hatırlamaya çalışın. Şimdi merdivenden çıktığınızı hayal edin. En üst basamakta bir kitap buldunuz. Kitabı açtığınızda bir kelebek uçtu ve piponuzun üzerine kondu. Bu hikayeyi ve 4 objeyi kimse unutmaz.

Hafızanızı geliştirmenin anahtar yolları:

* Gece iyi uyuyun
* Beyninizi sakinleştirin
* Beyninizi genç tutmak için bir dil veya müzik aleti çalmayı öğrenin
* Beyni çalıştırmak için puzzle yapın
* Sağlam kafanın sağlam vücutta bulunduğunu unutmayın

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hafızanıza, olun, sahip


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Makyaj Yapmadan Parlak Bir Cilde Sahip Olun! Sue Makyajın Püf Noktaları 0 01 Ağustos 2012 15:04
Dolgun Dudaklara Sahip Olun! Sue Ah Kadınlar 0 23 Temmuz 2012 13:07
Dolgun Dudaklara Sahip Olun AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Haziran 2012 12:24
Cities in Motion'a Ücretsiz Sahip Olun KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 13 Mart 2012 19:14
Güzel gözlere sahip olun. Sükût Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 10 Mayıs 2008 21:02